Direktlänk till inlägg 20 december 2006

Taxi

Av Vita Brevis - 20 december 2006 13:18

Igår gav jag upp och åkte till vårdcentralen. Eftersom jag inte kan gå 100 meter utan att börja gråta av utmattning och eftersom jag fortfarande är listad på en vårdcentral på andra sidan stan där jag bodde för fem år sedan, pga att jag har världens bästa läkare, så var det taxi som gällde. Jag tror att även om jag hade haft bil så hade det inte varit en option att köra själv igår.Jag satte mig i baksätet för jag tänkte att jag ska inte smitta ner den stackars chauffören.Jag satt där i min dunjacka och kände mig lite för eländig för att konversera och märkte plötsligt att min sportdrycksflaska med kolsyrat vatten hade börjat läcka. Så jag sa, ursäkta min vattenflaska har läckt i baksätet...säkert en deciliter eller mer....har du lite papper så kan jag försöka torka upp det. Chauffören blev irriterad och sa att nu måste han in och byta bil och att han skulle behöva mitt telefonnummer ifall det skulle "bli någoting". Hur skulle det hjälpa med mitt telefonnummer sa jag då. Ja, om det är något som ligger och surnar, sa chauffören. Hur skulle kolsyrat vatten kunna surna, sa jag....som började bli riktigt irriterad. Chauffören blev tjurig och kastade bak penna och kvitto till mig i baksätet när jag hade betalat med kortet och jag tänkte wow har han PMS, eller? Jag gick in, anmälde mig och satte mig i väntrummet och började gråta av ren utmattning. Jag berättade om den här episoden för min vän som är journalist efteråt och hon sa ungefär: Hur dum är du då? Du gjorde alla kardinalfel som du kunde göra. För det första skulle du till vårdcentralen när de öppnade på morgonen - alkisvarning! Du satte dig i baksätet - alkiskörning! Sen hade du en sportdrycksflaska - alkisvarning! Det är väl klart att han trodde att du var en alkis som var på väg till Vårdcentralen för att få nåt lugnande och att du hade hällt ut något som kan surna i hans bil.Jag hade aldrig ens tänkt tanken......vilken värld lever du i, sa min vän - har du sett hur det ser ut på öppen mottagning på vårdcentraler eller på akuterna. Nej faktiskt inte, jag brukar vara så jädra sjuk när jag väl kommer dit så jag brukar vara rätt så fokuserad på mig själv.Hon sa att hon hade pratat med så många taxichaufförer som sa att det var såhär och jag var helt förundrad.Så jag ringde upp taxiväxeln och berättade min historia när jag kom hem - "jag vill bara att han ska veta att jag satte mig i baksätet för att jag har influensa och att det faktiskt var vatten i flaskan". Jag hade ingen aning om att det kunde uppfattas på det viset, sa jag och han i växeln konirmerade min väns tolkning att såhär är det ganska ofta.Tala om det för taxichauffören bara så känns det bättre för mig, sa jag som hade lärt mig något nytt.

 
ANNONS
 
Jossan

Jossan

20 december 2006 14:26

Eftersom hans (taxichauffören)behandlande av dig vore helt OK ifall du var en alkis? Du spillde lite vatten i hans bil,big deal, du var ju i alla så pass artig att du upplyste honom om det och dessutom var beredd att torka upp det. Tycker att taxichaffisen var en drummel!

http://jossans.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vita Brevis - 13 april 2015 10:52


Man kanske ska vända sig till hundar eller katter?

Av Vita Brevis - 23 september 2014 22:17


Nu är det bevisat!!

Av Vita Brevis - 6 juli 2013 08:58

Jag har bestämt mig för att spira genuan i lovart och sätta en preventer guy på storen...och segla baklänges genom livet lite oftare. Jag har märkt att man kan säga nästan vilka obegripligheter som helst utan att folk synar. Jag har t.ex sagt att...

Av Vita Brevis - 6 februari 2013 20:49

En (jovialisk dansk) ansvarig på Facebook sitter i Uppdrag Granskning och förklarar leende policyn för näthot med att det beror på om hotaren menar det eller inte. I Köttvärlden behöver man inte bevisa uppsåt om man t.ex. kommer med hot om våld eller...

Presentation

Fedjit

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< December 2006 >>>

Följ bloggen

Följ vitabrevis med Blogkeen
Följ vitabrevis med Bloglovin'

Omröstning

Vad föredrar du?
 Pest
 Kolera
 Ghost whisper

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

RSS

Fråga mig

3 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se