Direktlänk till inlägg 21 december 2006

Vikten av palt

Av Vita Brevis - 21 december 2006 11:44

Strax innan jag fyllde 16 år fick jag fast jobb som paltrullare, jag läste in gymnasiet på folkhögskola lite senare, men när man berättar för ungar nuförtiden att jag hade fast jobb som 15-åring så känns det som forntiden ungefär.
Som skoltrött drömmare var det ett bra jobb, jag fick lön varannan vecka som jag slösade upp på nöjen och jag hade tid att dagdrömma hela dagarna för det är inte speciellt avancerat jobb att rulla palt. Vi gjorde paltsmeten själva i storköket och vi fiskade upp palten ur 500-litersgrytorna, jag tror att det hade varit mycket svårare att stå ut om det bara hade handlat om att rulla palt på löpande band hela dagarna. Jag stod ut i 9 månader och jag tror inte att jag lärde mig mycket av själva jobbet mer än att jag fortfarande är en jävel på att rulla palt.
Anledningen till att man anställde paltrullare var att Norrbottningar inte köpte maskinrullad palt på den tiden, det hade testats med dåligt resultat. Jag funderar ibland på hur det fungerar nu....tar man hänsyn till folks matvanor på samma sätt nuförtiden. Vill folk köpa sin palt istället för att koka själv så tar de vad som finns i kyldisken istället för att bry sig om ifall den är handrullad eller maskinrullad, antar jag.

 
ANNONS
 
Peggy

Peggy

12 april 2007 23:25

vad kul att nån tar upp sirap och palt. Min mormor åt sirap till palten (den kokta). De flesta jag känner ser ut som ett frågetecken när sirap kommer på tal tillsammans med palt. Även mamma, som borde ha sett att mormor hade sirap till.....:-).(Gott är det, synd att det inte går att rösta längre).

http://puzzelbitar.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vita Brevis - 13 april 2015 10:52


Man kanske ska vända sig till hundar eller katter?

Av Vita Brevis - 23 september 2014 22:17


Nu är det bevisat!!

Av Vita Brevis - 6 juli 2013 08:58

Jag har bestämt mig för att spira genuan i lovart och sätta en preventer guy på storen...och segla baklänges genom livet lite oftare. Jag har märkt att man kan säga nästan vilka obegripligheter som helst utan att folk synar. Jag har t.ex sagt att...

Av Vita Brevis - 6 februari 2013 20:49

En (jovialisk dansk) ansvarig på Facebook sitter i Uppdrag Granskning och förklarar leende policyn för näthot med att det beror på om hotaren menar det eller inte. I Köttvärlden behöver man inte bevisa uppsåt om man t.ex. kommer med hot om våld eller...

Presentation

Fedjit

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< December 2006 >>>

Följ bloggen

Följ vitabrevis med Blogkeen
Följ vitabrevis med Bloglovin'

Omröstning

Vad föredrar du?
 Pest
 Kolera
 Ghost whisper

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

RSS

Fråga mig

3 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se