Direktlänk till inlägg 29 december 2006

Arbetsmiljö

Av Vita Brevis - 29 december 2006 13:38

CSI ett perfekt exempel på god arbetsmiljö där ingen bränner ut sigAlla chefer borde vara som Grissom, H och Mac. Den nya New York-chefen har förmodligen gått på samma ledarskapskurser som de i Miami & Las Vegas - eller också är de handplockade för att de har en naturlig fallenhet för ledarskap.De här männen är lugna som Zenmunkar rättrådiga som Alf Svensson och inkännande som KG Hammar. Personalen kämpar för att göra sitt yttersta bara för tillfredsställelsen att avsluta ett fall eller för att CSI-chefen ska tycka att de är ovanligt kluriga medarbetare. Obducenterna behandlar liken nästan mer ömsint än de behandlar sina kollegor.Ingen har hört talas om utbrändhet eller arbetsträning och alla är noga med att hålla en strikt gräns mellan arbete och fritid. Det gör mig lite förvånad när man på arbetsplatser ska umgås på fritiden och förväxlar arbetsgemenskap med vänskap. För mig är det en väldig skillnad…man väljer inte sina arbetskamrater men lär sig att samarbeta därför att det är ens uppgift och det man ska försörja sig på. Vänner däremot dras man till just för att de är tilldragande. De attraherar någon sida av ens själ på ett sätt som ingen annan gör på samma sätt. Nu snackar jag inte kompisar eller umgängeskretsar utan de få nära som man inte behöver spela tillitsspel med – man vet.Jag tror att med stimulerande arbetsuppgifter och kloka arbetsledare och en klar avgränsning mellan privatliv och arbete skulle man komma långt när det gäller hälsotal.Alla arbetsplatser behöver ledare som Grissom som lyfter medarbetarnas förtjänster även när det inte fungerar optimalt.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vita Brevis - 13 april 2015 10:52


Man kanske ska vända sig till hundar eller katter?

Av Vita Brevis - 23 september 2014 22:17


Nu är det bevisat!!

Av Vita Brevis - 6 juli 2013 08:58

Jag har bestämt mig för att spira genuan i lovart och sätta en preventer guy på storen...och segla baklänges genom livet lite oftare. Jag har märkt att man kan säga nästan vilka obegripligheter som helst utan att folk synar. Jag har t.ex sagt att...

Av Vita Brevis - 6 februari 2013 20:49

En (jovialisk dansk) ansvarig på Facebook sitter i Uppdrag Granskning och förklarar leende policyn för näthot med att det beror på om hotaren menar det eller inte. I Köttvärlden behöver man inte bevisa uppsåt om man t.ex. kommer med hot om våld eller...

Presentation

Fedjit

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< December 2006 >>>

Följ bloggen

Följ vitabrevis med Blogkeen
Följ vitabrevis med Bloglovin'

Omröstning

Vad föredrar du?
 Pest
 Kolera
 Ghost whisper

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

RSS

Fråga mig

3 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se