Alla inlägg under juni 2007

Av Vita Brevis - 5 juni 2007 12:53

Jag hade en tretimmars upplevelse på IKEA i Barkarby med dottern, fruktansvärt skojsigt. Vem har påstått att Stockholmare är tjuriga - inte jag iaf. Jag börjar bete mig som min egen mamma och börjar prata med folk utan någon speciell anledning och förgyller deras liv för några minuter (självgod - inte jag inte). Vi fick blodsockertapp en timme in i IKEA-racet så vi bestämde oss för att äta i själva anläggningen....skojsigt värre. Eftersom jag o dottern var lagom fnissiga blev det inte bättre av den extremskojsiga matsedeln med särskrivningar och annat skoj som vi medvetet misstolkade och kommenterade högljutt - till slut tyckte vi t.o.m  att det stod "uppochnervänd lax" - men det måste ha varit  ett utslag av blodsockerfallet. Vi kom så småningom fram till "kassaön" - skojsigt ord eyh? Framför mig i kön stod en Östermalmsdam med en liten kärra att köra sin bricka på. Hon frågar mig -Men...var finns besticken?  Jag pekar åt vänster och säger - Där borta. -Vakta min väska, säger damen och spänner ögonen i mig....självklart säger lilla norrländska jag. Damen som verkar lagom stissig gör en hastig tvärvändning och sveper till med jackärmen över gräddklicken på sin rabarberkaka och får ett ysteriskt utbrott över världens ondska -Och jag som har en alldeles ny jacka! (Haha, tänkte jag - den jackan var nog ny på 70-talet). Damen kommer tillbaka och säger strängt till mig -Där fanns ju inga bestick alls, varvid jag inser att hon tyckt att jag borde ha scannat av hennes bricka och insett att det hon behövde var efterrättsbestick och inte alls matbestick. Damen kommer fram till kassan och säger -Ingår kaffe? -Ja, om du har IKEA-kort, säger den vänlige kassören. -Klart jag har IKEA-kort, säger damen. Hon dänger upp sin överdimensionerade plånbok från sin dyra handväska och viker ut alla sina plastkort men inser med stigande desperation att hennes IKEA-kort saknas. Då säger damen -Jag måste ha glömt det i kundtjänsten när jag lämnade tillbaka en glödlampa!

Då bröt vi ihop dottern och jag.

-Du måste tro mig - jag har IKEA-kort, säger damen. Jag tror dig men jag måste dra kortet säger kassören. Då säger jag till en tjej som står mellan mig o dottern med en baby på magen - gå före mig du så kan jag betala tillsammans med dottern - hon har IKEA-kort, annars kan jag åka på att betala fem kronor för kaffet. Tjejen som också börjar bli fnissig säger tack och avancerar i kön. Då börjar damen berätta om sin hemska dag med först grädde på ärmen och sen de extra fem kronorna hon skulle behöva lägga ut för kaffet. Då vänder jag mig mot min dotter och kön och säger "ja livet är väl hemskt helst när man tänker på att 40.000 barn svälter ihjäl varje dag". En efter en börjar mjukas upp i ansiktet och mina sarkasmer bara hoppar ut i en strid ström. Dottern som är gravid och toalett-beroende börjar få svårt att koncentrera sig men inget kan stoppa mig nu. –Damen är fast besluten att inte betala extra för sitt kaffe och ropar över till andra kassan och sin botox-väninna –Kom, hit så får jag dra ditt IKEA-kort!

Efter ytterligare några minuters hysteri med väskor och diverse gliringar till den stackars kassören blir det tjejen med babyn på magens tur. –Tror du att jag får kaffe nu, jag som inte har ny jacka med grädde, frågar hon mig högt. –Jadå, svarar jag – men bara om du har IKEA-kort. Damen har då pallrat sig iväg från kassan och det är ett befriande fnissande i kön. Jag och dottern kommer fram till kassan skrattande och berömmer den duktige kassören…..såna där små skator är inte lätta att tas med, säger jag och börjar recensera hans försvarsspel som en sportkommentator. Lunchen hann väl bli kall men vad gör det – vi hade jämrans roligt iaf.

Arga människor är fruktansvärt komiska – om de är arga på skitsaker och om de inte är arga på mig.

Sen hade jag och dottern en diskussion om nya ljusstakar till hennes vardagsrum – jag tycker att bulliga silverljusstakar påminner om mordredskap och diverse engelska deckare jag har sett. Jag kunde ju inte avhålla mig ifrån att börja spekulera i effekter av olika stakar i bakhuvuden och vips hade jag samlat ett hov av deckarintresserade människor till en livlig diskussion, min dotter tyckte att jag var i högform – vet inte om det var ett gott betyg.

Till slut hade jag ett intressant samtal med ett gäng skeptiker på glasavdelningen om huruvida IKEAs konjakskupa verkligen kan rymma 75cl – vad tror ni?

Presentation

Fedjit

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< Juni 2007 >>>

Omröstning

Vad föredrar du?
 Pest
 Kolera
 Ghost whisper

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

RSS

Fråga mig

3 besvarade frågor

Skapa flashcards