Alla inlägg under juli 2007

Av Vita Brevis - 11 juli 2007 18:22

Om man löser upp hårda blåknutar så får man ju band som man istället kan knyta fina rosetter med. Det här fick jag i ett mess idag och blev så glad. Det är en väldigt fin omskrivning och gjorde mig förvånad. Jag gillar att förvånas över människor.

ANNONS
Av Vita Brevis - 11 juli 2007 10:59

"En som inte gör dumheter som ung gör det som gammal".

Hittade det här ordspråket och det kan ju kanske kännas hoppfullt för Vita som beräknas bli 95 år enligt Gillas ålderstest. Men å andra sidan om man är van vid att göra dumheter så kanske det är svårt att lära om speciellt om det nu skulle vara så att jag har mer än halva livet kvar. Fyll åren med liv och inte så mycket dumheter, kanske.

ANNONS
Av Vita Brevis - 11 juli 2007 10:04

Gårdagkvällen ägnades åt att diagnosticera allergiuppsvällt ansikte och kliande händer och fötter och avgöra när det var dags att sätta in kortison. Hur ska jag kunna bli expert på min allergi och astma när jag har så diffusa symptom? Diffusa ibland och hanterliga men ibland är det inte ett dugg hanterligt och jag åker till akuten och får skäll för att jag inte kommit tidigare. Hur ska jag veta när det är dags att få akuthjälp, jag som är uppfostrad till att tycka att man inte ska vara så jädra sjåpig.

Hittade förresten en äcklig men ganska kul bild som beskriver dermografsm ganska bra.

Av Vita Brevis - 10 juli 2007 18:00

Jag sitter i en miljonstad och har semester och det finns alla möjligheter att hitta på något, det måste det finnas eftersom jag befinner mig här och inte i en student-tom hemstad där all verksamhet går ner på sommaren. De tar inte ens hem Arlas Barista-mjölk i min lokala ICA-affär. - Nej det är ingen idé när studenterna åkt hem, sa ICA-killen när jag frågade. -Är vi inte hippa nog, vi som är kvar? sa jag. -Nej ni är nog tyvärr inte det skrattade ICA-killen.

Men jag är som Ferdinand - så lycklig i sängen med fri tillgång till internet och med Beta Pred och inhalatorerna inom räckhåll.

Av Vita Brevis - 10 juli 2007 11:33

Semester, vad är det egentligen? Förväntningar om vackert väder verkar vara en gemensam nämnare. Jag hade tropiskt väder förra veckan och det räcker ett tag men nog vill jag ha tillbaka värmen när vi reser norrut om en vecka. Såg på travet från Torpgärdan igår och det är ju helt fantastiskt att man prickar in Björnracet precis några dagar efter vädret har slagit om från varmast i landet till geggig leråker.  I huvudstaden ligger jag kvar i sängen och tycker att det är semester....lugn och ro. Om några dagar ska vi upp till släkten och åka båt i skärgården var det tänkt, men jag vill nog gärna ha mer än 15 grader om det ska vara njutbart. Systerdottern kommer från London och hennes kompisar där brukar skratta åt att hon åker till norra Sverige på semester och kommer hem brun som en peparkaka, norra Norrlandskusten ses ju som eskimå-land, men inte av alla.....norrmän t.ex befolkar troget norrlandskustens campingar hela sommaren. Norrmän är kanske inte så dumma trots allt.

Av Vita Brevis - 9 juli 2007 18:26

Jag läser inte ofta kvällstidningar. Det brukar bli när jag flyger men det gör jag ju å andra sidan då och då. Jag förundras över hur rubriksättare på tidningarna fungerar. Igår stod det på förstasidan "Björn Ranelid nära att ta livet av sig - räddades av frun och barnen". När jag läste artikeln så handlade det egentligen om att han skrivit en bok som han tyckte var århundradets viktigaste, typ. Han fick prata om tumören i överläppen - igen - och sen var det en harang om sadister som förföljer honom (han sa inte vilka men jag antar att det är människor som är lite ironiska). I slutet stod det att bara tankarna på familjen fått honom att avstå från att ta livet av sig. Det här var snabbversionen men jag har liten förståelse för att man formulerar sig som man gör på förstasidan. Jo, jag förstår att tidningarna vill sälja lösnummer men finns det ingen gräns för hur dumt det kan bli? Vad förväntar sig Björn, egentligen? Väx upp och inse att ingen är intresserad av hur du som offentlig person blir parodierad. Det gör det ju ännu värre, liksom. Björn Ranelid är pompös som människa och bara det triggar säkert folk som har det minsta ironiska ådra. Jag säger inte att det är okej att mobba varken barn eller vuxna men alla lever vi väl med större eller mindre trauman från barndomen och får försöka hitta ett förhållningssätt. Uppfattas man som lite pretentiös så blir man lätt parodierad och om det är så får man väl förstå hur världen fungerar eller skaffa sig självdistans - eller?

Idag läste jag på förstasidan "Svenska föll 50 meter mot döden - vännen: hon var alltid lika glad". Det är en stor tragisk händelse för hennes nära och kära men rubriksättaren gör det baraför dumt (förmodligen mot sin vilja). Det är väl fint att hon alltid var glad men det har liksom inte med historien att göra, kan jag tycka. Nyheten är väl inte att en glad svenska har dödsstörtat i norska fjällen? Nyheten är väl att ett människoliv har släckts på ett mycket dramatiskt sätt. Så kan Vita fundera.

Av Vita Brevis - 7 juli 2007 17:52

Är det inte fantastiskt när man byter musik med varandra, får impulser och hittar favoriter som man inte ens visste fanns (varför är fildelning förbjudet, gud så dumt). Har någon hört talas om t.ex Silver Jews och låten "Punks in the beerlight"? Inledningen är ju bara den värd en blomma: "Where´s the paper bag that holds the liquor just in case I feel the need to puke"....eller "refrängen" "If it ever gets really really bad, let´s not kill ourselves - that´s really really bad". Jag har fått en ny favorit. Nej, jag har fått flera men den och acapellasången på bluegrass-låten "Some day" med Blue Highway är en riktig höjdare. Half Man Half Biscuit hittade jag av misstag i en affär i Manchester 1 maj för flera år sedan. Jag fick söka skydd i afären för stan var full av arga människor som bråkade om globaliseringen och poliser till häst, i bilar och helikoptrar som försökte hålla ordning på de besvärliga. Jag tänkte kolla om de hade Elvis Costello-boxen men istället hörde jag Irk the purists med HMHB i högtalarna och blev frälst. Det mesta de gör är fruktansvärt roligt, texterna är....originella, minst sagt.

En favoritlåt är "It´s cliché to be cynical on christmas"

Av Vita Brevis - 6 juli 2007 17:20

Jädrar vilket väderomslag - från tropikerna till huvudstadsmedelsommarväder. Det tropiska vädret hemma gick visst över ungefär samtidigt som mitt flyg lyfte mendet är lite svårt att föreställa sig. Allt är gott men det ligger ett tryck i luften, men vafan semester betyder ju att man inte behöver bry sig om sånt, eller hur.

Presentation

Fedjit

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7
8
9 10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Juli 2007 >>>

Följ bloggen

Följ vitabrevis med Blogkeen
Följ vitabrevis med Bloglovin'

Omröstning

Vad föredrar du?
 Pest
 Kolera
 Ghost whisper

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

RSS

Fråga mig

3 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se