Alla inlägg under augusti 2007

Av Vita Brevis - 22 augusti 2007 20:41

Av Vita Brevis - 22 augusti 2007 20:35

Av Vita Brevis - 21 augusti 2007 21:22

Jag har alltid tjuvlyssnat på människors offentliga samtal - även innan jag hittade tjuvlyssnat.se. Ikväll på flyget satt jag framför två herrar som hade varit i Storstan på något jobbrelaterat. Jag kunde faktiskt inte låta bli att tjuvlyssna för de pratade väldigt högt och på bred Vita-stadsdialekt. Den ena berättade om en bekant som tydligen var både framgångsrik och hade en massa pengar. Han hade miljonvilla, som han hyrde ut och hus i skärgården som han bodde i "typ ett par dagar på semestern" och han jobbade tydligen utomlands - med vad framgick inte. Han avslutade sin historia med att berätta att mannen "slängde ut kvinnor på löpande band"...."så fort de ställer krav så åker de ut!", sa han med beundran i rösten. Jag satt och irriterade mig på tonläge och dialekt och så kom slutklämmen - jag var helt mållös. Tänkte en stund vända mig om för att se hur han såg ut, han som så tydligt tyckte att avsaknad av känslomässig mognad i en vuxen man är beundransvärt. Men jag struntade i det - det är alldeles för oviktigt...egentligen.

Av Vita Brevis - 21 augusti 2007 15:30

Nu är det plötsligt jättevarmt igen, sådär varmt så att inte ens vindarna svider i lederna. Sånt väder som man önskade sig i juli men som man fick alldeles för lite av. När jag pratar med vänner och kollegor som stannat hemma i norr i sommar så säger de att sommaren har varit väldigt bra och jag antar att de menar vädret. Jag klagar inte på sommaren, jag har haft en fantastisk sommar men vindarna har inte varit så varma som jag önskat. I augusti känns det som att sommaren nästan är över och jag drar inte på mig bikinin i första taget. Det är lite för sent för att bättra på solbrännan, liksom.

Av Vita Brevis - 21 augusti 2007 10:57

Ser till min lycka att nej-sidan har gått om ja-sidan i min omröstning. Det känns tryggt att tro på att livet inte går snabbare bara för att man blir äldre.....det är bara en inbillning - om man ska tro på resultatet precis just nu iaf. Jag har tänkt på det här med att tro eller snarare att välja vad man ska tro på. En gång för länge sen när jag studerade sa min kompis E "Du tror ju bara på det du vill tro på". -Ja, sa jag glatt....precis som alla andra.

Ju äldre jag blir desto mer sant blir det - inte bara för min egen del. Ingen undgår kvällstidningarnas/TV:s larmrapporter om gifter i maten, genmodifiering, övervakningskameror men man väljer liksom själv vad man ska akta sig för. Precis efter larmrapporten om att det fanns rester i bl.a potatischips av ämnet som man använde som tätning i Hallandsåsen (jag har glömt bort vad ämnet hette men jag minns vad företaget hette), gick försäljningen av snacks ner. Sen kom en rapport som "tog tillbaka" och allt fortsatte som förut. Först trodde man på att det var farligt och sen trodde man på att det inte var farligt. I sommar har det skrivits om sötningsmedel i läsk och saft som tokfarligt och något man bör undvika. Om man t.ex är diabetiker och gillar läsk så får man väl strunta i larmrapporterna eller hitta ett eget förhållningssätt typ "Jag tror inte att det är så farligt". Vad har man för val, egentligen? Det finns t.o.m nikotinister som tror att luftföroreningar är nog så farligt och att en cigarett mer eller mindre inte spelar någon roll - och vem är jag att ifrågasätta deras tro. Somliga skulle kanske kalla det för förnekelse, men mycket av tron bygger nog på förnekelse. Jag tror på Järvsöfaks, även om det inte är så höga odds...och Newtons tredje rörelselag - det får räcka.

Av Vita Brevis - 21 augusti 2007 10:41

Jag känner mig lite som..Groundhog day idag, ni vet den där filmen där Bill Murray ska bevaka Groundhog day och vaknar upp till samma dag igen och igen och igen.....- fast för mig är det inte speciellt negativt....möjligen repetitivt. Åker hem....jobbar i en vecka och fyller kylskåpet.....reser till älsklingen (med jobbdator) och sover gott i fem nätter....hem och jobba i en vecka osv. Det är inte så att jag klagar men ibland känner jag mig som en studsboll.


Vill dela med mig av ett citat från filmen (som för övrigt är ganska 80-talslarvig): As his first act, the newly elected president of the United States declares December 25th to be Groundhog Day, a day where everyone celebrates bad decisions...Det är väl en vacker tanke - att fira dåliga vägval i livet? Om jag inte hade gjort alla dåliga val så hade jag ju varit någon annanstans just nu - och det vill jag ju faktiskt inte.


Groundhog betyder btw murmeldjur - inte för att jag vet vad det är för djur, men någon slags gnagare skulle jag tro.

Av Vita Brevis - 20 augusti 2007 17:41

Just nu sitter jag på en pytteliten tobaksaffär i huvudstaden och bloggar.....tänk hur det kan vara. Hörde att Järvsöfaks var helt fantastisk i beridna högvakten och det går rykten om att det trycktes upp t-shirts direkt efteråt med texten "Jag fick inte heller klappa Järvsöfaks" på ryggen.

Jag vet inte om det är sant men det är en bra historia.

Presentation

Fedjit

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13 14 15 16
17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
29
30 31
<<< Augusti 2007 >>>

Omröstning

Vad föredrar du?
 Pest
 Kolera
 Ghost whisper

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

RSS

Fråga mig

3 besvarade frågor

Skapa flashcards