Alla inlägg under augusti 2007

Av Vita Brevis - 10 augusti 2007 09:22

Jag har verkligen gjort precis ingenting....eller jag har ju faktiskt åkt 250 mil i bil och varit på världens bästa konsert på Dalhalla - men förutom det så har jag kört en tillbakalutad stil under semestern. Det är ju iofs enklare om vädret är uselt - man behöver inte må dåligt för att man inte "tar tillvara" alla chanser att bli solbränd. Annars är sommaren cykel-årstid och ger en chans att bygga upp konditionen. Jag tar igen det nu istället och cyklar (och svettas) som besatt.


Av Vita Brevis - 9 augusti 2007 23:45

Nu går Vita och lägger sig med boken "Notes on a scandal" av Zöe Heller. Lång dag och lugn kväll. Fick ta i mot tonårs-sambon när jag kom hem...jag tål inte suckar och sura miner efter jobbet. På morgonen kan jag acceptera att människor i min omgivning är på dåligt humör, bara de inte förgiftar min frukostluft men om man kommer hem och är snäll och har haft en bra dag - det är en helt annan sak.

Har äntligen förstått vad som gör att jag lagt till adresser på min hotmail så att mail kommit på villovägar. Jag trodde att det var klantighet eller kanske intuitionen som jävlades. Igår fattade jag att om jag sitter på ett visst sätt och slinter med pekaren så kan jag lätt som en plätt markera fel e-postadress i högra rutan. Jag höll på att skicka iväg en ekivok historia på svenska till en gammal chatkompis i Kanada - som dessutom har sorg....och det hade ju varit olustigt.

Av Vita Brevis - 9 augusti 2007 17:06

Första dagen på jobbet efter semestern och det var jätteroligt. Jag hade glömt hur mycket jag tycker om mina kollegor. En massa ansvar och lösa trådar som jag har lyckats glömma bort under semestern. Jag sa det när vi satt och åt lunch...den här sommaren har jag nästan lyckats glömma bort var jag arbetar  - och det är väl bra?

"Fan det är likadant varje höst.....var var det nu jag arbetade för fem veckor sedan"?

Av Vita Brevis - 9 augusti 2007 07:53

Här är min favorit Ed Byrne, en irländsk komiker som man kan njuta av på  youtube:

 

Av Vita Brevis - 8 augusti 2007 17:51

Jag hade "Världens dåligaste språk" som dagens bok på hemresan. Boken är utgiven 2003, förmodligen samtidigt som TV-serien kom. I slutet diskuterar han ord vars betydelse har förskjutits snabbt de senaste årtiondena och tar exemplet "strul". Strul är ett dialektord som har införlivats i svenskan eftersom det fanns ett glapp i språket....man behövde ett ord som var ett samlingsnamn för oväntade problem och besvärliga omständigheter.

Jag funderade lite över hur otidsenlig t.ex mina barn skulle tycka att Fredriks översättning av ordet strul är....boken kom ut för fyra år sedan. Sedan dess har ordet kommit att förknippas med sex eller iaf otrohet, har jag förstått. Ett annat ord som jag brukade använda flitigt - innan någon ung människa upplyste mig om att det nog inte var så klokt - är pömsig. För mig betyder det bara trött och känns lite som babyspråk. "Är du pömsig lilla vännen?" Nu vet jag bättre.....nuförtiden betyder pömsig sexuellt utmattad!! Hoppsan då.

Av Vita Brevis - 8 augusti 2007 13:53

Kom hem efter min resa imorse och drack kaffe med sonen och beundrade hans städning (som han har pysslat med...inatt, kanske). Han verkar glad och pratsam och säger väl lite mellan raderna att det är skönt att ha mig hemma igen. Plötsligt blir han grön i ansiktet och säger - Fan vad jag mår illa.....jag måste spy! Jag tror att han överdriver men han kastar sig iväg till toan och hinner precis innan frukosten kommer upp igen. Han "ulkar" hemskt en lång stund och kommer sen tillbaka med både svett och tårar rinnande och sätter sig vid bordet. Vi pratar en stund om illamående och huruvida det kan vara magsjuka eller vätskebrist - och sen tar han upp den lilla smörgåsbiten som ligger kvar på bordet och ska just doppa den i kaffet och fortsätta äta. - Du, tror du det där är en så bra idé, säger jag.

"Men, åh, jag är ju så hungrig".

Så kan det vara att ha en växande tonårssambo. 

Presentation

Fedjit

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13 14 15 16
17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
29
30 31
<<< Augusti 2007 >>>

Omröstning

Vad föredrar du?
 Pest
 Kolera
 Ghost whisper

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

RSS

Fråga mig

3 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards