Direktlänk till inlägg 29 september 2007

Söndagskola

Av Vita Brevis - 29 september 2007 10:27

När Vita var liten fanns det hemmafruar och pappor jobbade på kontoret även på lördagar. På söndagen skulle man vila. Jag har läst beskrivningar, många år i efterhand, att de där söndagförmiddagarna för många var som "lördagkväll efter groggen och med släckt lyse". Dvs den enda ostörda tiden för småbarnsföräldrar att idka coitus. Jag säger inte att det var så i min familj - det skulle jag inte ens vilja veta. Vita gick på lekis men var en sån anarkistisk unge som rymde och hade svårt för att inse vikten av att stanna innanför staketet som fröknarna ville, så Vita rymde i tid och otid. Det fanns ju så många andra saker som var viktigt i livet.....tyckte Vita. Sen kom det här med söndagskolan. Anarkistisk och helt utan kristen bakgrund (förståelse för liknelserna liksom).....så gick det inte så bra. Vita har alltid haft svårt för att acceptera saker utan lite hälsosamt ifrågasättande. En gång på söndagskolan var nog. Vita kunde acceptera halva dagar innanför staketet på lekskolan under förutsättning att hon slapp gå på söndagskolan. Det var inte så lätt att nicka och humma och förstå varför Esaus pappa bara hade en välsignelse att dela ut t.ex Hur kan man kvantifiera välsignelser? Och vilka gifte sig Adam och Evas barn med när de gick ut i världen om de nu var den första familjen. Jag skulle inte heller ha velat ha lilla Vita i en söndagskolegrupp om jag hade varit söndagskolefröken. Men.....hur det här eventuellt påverkade mina föräldrars sexliv vill jag som sagt inte veta.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vita Brevis - 13 april 2015 10:52


Man kanske ska vända sig till hundar eller katter?

Av Vita Brevis - 23 september 2014 22:17


Nu är det bevisat!!

Av Vita Brevis - 6 juli 2013 08:58

Jag har bestämt mig för att spira genuan i lovart och sätta en preventer guy på storen...och segla baklänges genom livet lite oftare. Jag har märkt att man kan säga nästan vilka obegripligheter som helst utan att folk synar. Jag har t.ex sagt att...

Av Vita Brevis - 6 februari 2013 20:49

En (jovialisk dansk) ansvarig på Facebook sitter i Uppdrag Granskning och förklarar leende policyn för näthot med att det beror på om hotaren menar det eller inte. I Köttvärlden behöver man inte bevisa uppsåt om man t.ex. kommer med hot om våld eller...

Presentation

Fedjit

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26
27
28 29 30
<<< September 2007 >>>

Följ bloggen

Följ vitabrevis med Blogkeen
Följ vitabrevis med Bloglovin'

Omröstning

Vad föredrar du?
 Pest
 Kolera
 Ghost whisper

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

RSS

Fråga mig

3 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se