Alla inlägg under september 2007

Av Vita Brevis - 20 september 2007 13:33

"Jag är något under medellängd. Det är ett fel som inte bara är oskönt utan också opraktiskt, särskilt för dem som ska befalla över andra, ty det berövar dem den auktoritet som förlänas av ett vackert yttre och en ståtlig kropp."


Äsch - Vita och Kylie Minogue är inte heller så långa men det kanske hellre handlar om låg tyngdpunkt 

ANNONS
Av Vita Brevis - 20 september 2007 13:22

Vid min ålder är man inte mottaglig för uppfostran längre, och det enda man kan sträva efter är att försöka hålla sig uppe där man redan är.”

ANNONS
Av Vita Brevis - 20 september 2007 13:06

Jobb jobb och inge kul.........Läste ett hysteriskt roligt referat om Humanisternas debatt om yttrandefriheten i Expressen.

Tack Natalia, jag skrattade så att jag grät.....det verkar ha varit en riktig helkväll!


”Den här lille sprang visst över gränsen!” säger Lars Vilks glatt, plockar fram rondellhunden, originalet, ur sin bruna läderportfölj och håller upp den som en helig ikon inför de blixtrande kamerorna.  
Bredvid mig sitter en man som tycker att Sverige släpper in för många muslimer, bakom mig Radio Islams grundare Ahmed Rami och på andra sidan två Säposnubbar med öronsnäckor.
Seminariet om yttrandefrihet, som anordnades av organisationerna Humanisterna och Centralrådet för Ex-muslimer på Berwaldhallen i går kväll, blev en bisarr tillställning.
Här stod till exempel journalisten Dilsa Demirbag-Sten och försökte föra en seriös debatt om hur kvinnor omskärs, blir bortgifta, vägras rösträtt, hedersmördas, bränns och stenas till döds av islamistiska fundamentalister. Medan Vilks, eller ”lilla Rushdie” som han numera kallar sig själv, tvärtom påstod att religion bara är på skoj, beskrev Irans president som ett konstverk och kallade al-Qaida
för ”färgklicken”.
Mina Ahadi, tysk ex-muslim, utfärdade genast en anti-fatwa. Arne Ruth analyserade Jan Guillou. Humanisternas Stockholmsordförande Ingwar Åhman-Eklund betonade vikten av att använda djur, exempelvis hundar och hästar, för demokratisyften. Och i pausen passade någon på att be mot Mecka på heltäckningsmattan framför handikapptoaletten.
Plötsligt tystnar applåderna när en ung muslimsk man med ankellång särk och stort skägg fäster blicken i fjärran och börjar mässa om djävulska Lars på arabiska.
”Hans öde ska bli en läxa för er andra”, översätter tolken och publiken buar högljutt: ”Ta ut honom, vi vill inte höra på sånt här!”.
En ex-humanistisk kväll, på något sätt.

Av Natalia Kazmierska
kulturen@expressen.se


Av Vita Brevis - 20 september 2007 07:34

I came out the same way I went in, och nu följer symboldrama utan symboler och slagsmål om duschen....verkar det som

Av Vita Brevis - 20 september 2007 00:48

Gud, som haver barnen kär,
Se till mig som liten är.
Vart jag mig i världen vnder,
Står min lycka i Guds händer.
Lyckan kommer, lyckan går,
Du förbliver, Fader vår.


Av Vita Brevis - 20 september 2007 00:40

Jag läste i någon tidning idag om bloggning, hur det såg ut i olika åldersgrupper. Det är bara 6% som har en blogg i min ålderskategori - och den är 45+. Många här verkar platsa i de här 6% iaf och de jag känner som bloggar är också 6 procentare. Jag roar mig ibland med att läsa alter av unga bloggare. Antingen handlar det om olika sätt/anledningar att skära sig i armarna, kärlekstrassel eller alkohol/mode. Jag tror att man har olika intressen i olika åldrar för att uttrycka mig milt men jag tror aldrig att jag skulle ha skrivit om någon av ovanstående ämnen när jag tillhörde åldersgruppen 16-24 år som var den grupp som hade de flesta bloggarna.

Presentation

Fedjit

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26
27
28 29 30
<<< September 2007 >>>

Följ bloggen

Följ vitabrevis med Blogkeen
Följ vitabrevis med Bloglovin'

Omröstning

Vad föredrar du?
 Pest
 Kolera
 Ghost whisper

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

RSS

Fråga mig

3 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se