Alla inlägg under oktober 2007

Av Vita Brevis - 10 oktober 2007 07:34

Vita är på väg. Ska iväg på konferens och får inte glömma bikinin....just det.

Hittade den här fina vägen.....den är lite svårplacerad....skulle kunna ligga i Harads eller i Kil (om man inte tittar för noga på träden) men nu är vägen en väg i Göingebygden, enligt uppgift. Jag är inte säker men jag tror att det är snapphanetrakter och jag lägger in vägen för alla som var barn till gruvarbetare från Adak-gruvan och för läänge sedan lekte snapphane-lekar i bolagets stugby i Mensträsk. 

 

Av Vita Brevis - 10 oktober 2007 07:12

För ett antal inlägg sen skrev jag om filmen Ground hog day. En 80-talsklassiker som heter något i stil med "Måndag hela veckan" på svenska.....istället för Murmeldjurets dag - ibland undrar man ju vad översättarna går på. I slutet förklarar presidenten ett datum (minns inte vilket) som Ground hog day Murmeldjuets dag, en dag då man firar de dåliga beslut man gjort i livet.....ungefär så. Visste ni förresten att Murmeldjuret (som by the way låter som något som Tove Jansson har hittat på) är landskapsdjur i Annecy? Tänk vad man får lära sig nya saker.

Av Vita Brevis - 10 oktober 2007 07:07

Jag sover ofta med öppet vädringsfönster och vaknar ibland av bråkande skator. Jag tror att de äter oxlarnas bär men jag är inte helt säker. Jag tänkte googla fram en bild på en "jädra skata" men blev helt betagen. De må vara kaxiga på marken och kraxiga när man försöker sova men vilken vacker fågel när den flyger - eller hur?

08

Av Vita Brevis - 10 oktober 2007 06:13

Readers digest med 100 miljoner läsare har haft en omröstning. Av 50 städer i världen har Stockholm valts till världens vackraste stad, till Göteborgarnas förtret. Å andra sidan har Göteborg det starkaste varumärket - som stad i Sverige. Vi har en huvudstad som är världens vackraste och det borde vi kunna glädjas åt. Isället irriterar sig folk på 08-or. Rent statistiskt är det mer sannolikt att du träffar på en dryg Stockholmare än en dryg Gävle-bo.....men det säger egentligen inget om Stockholm eller Stockholmare. Det jag slås av i Stockholm är hur många som har rötterna någon annanstans, så vad är en Stockholmare? En gammal farbror som bor i Tensta och har svenskt medborgarskap eller en tant på Östermalm med ett af i efternamnet och som i många generationer bott i samma stadsdel. Många som flyttar till Stockholm för att "bli" Stockholmare, tränar bort sin dumma dialekt och spelar rollen av dryg Stockholmare för att de tror att det är vad som förväntas av dem - men det funkar ju inte. Det är en lätt surrealistisk upplevelse att umgås med riktiga Stockholmare - det är som att befinna sig i en pilsnerfilm hela tiden. Jag trodde inte att det fanns människor som använde begrepp som "lax" för tusenlapp och "kistan" alt "skrinet" för magen i vardagsspråk. Jag har ofta lika svårt att hänga med som när folk pratar bondska. Men roligt är det.

Av Vita Brevis - 10 oktober 2007 05:30

Såja, Vita - upp i svinottan fast du inte behöver och börja blogga det första du gör *bläng*. Okej jag somnade i hygglig tid, tror jag iaf - och jag har sovmorgon så det gör inget för jag kan somna om (jag för ett resonemang med mig själv och klappar mig lite på axeln för att jag inte ska skämmas). Om man gör saker som är mindre bra så är det viktigt att minimera skadorna och inte känna skam. Jag tror att det är det här folk kallar dåligt samvete till vardags. Alltså.....folk som "får dåligt samvete" för att de tar en extra portion, äter för mycket godis, inte rör på sig osv. Det är inget att ha dåligt samvete för - och då menar jag bokstavligt. Jag ger ingen absolution men dåligt samvete är något helt annat. Det folk snackar om här är skam - inte dåligt samvete. Varför skulle det låta bättre att säga "jag har så dåligt samvete för att jag åt den där kaloribomben till lunch" istället för "jag skäms för att jag valde att äta en kaloribomb". I det här fallet har vederbörande begått dödssynden frosseri och vet om det på ett omedvetet plan. Om man "får dåligt samvete" så låter det kanske som att man "tar åt sig synden"  mer än om man säger att man skäms för att man hade så dålig karaktär. Det finns ingen orsak att ha dåligt samvete för skitsaker och dessutom utarmar vi språket om vi använder för starka uttryck. Om vi väljer fettbomben till lunch idag så är det förmodligen ingen annan som är intresserade av att ge absolution för att vi säger "oj vad jag har dåligt samvete". Det kanske ska bli mitt nya förhållningssätt när folk upprepar det där med samvetet - Du är förlåten, gå i frid. Jag tror att ironin är bortkastad på de flesta men det är en bra idé iaf.

Att skämmas är en bra början ibland - för att se sin egen del i situationer som uppstår, men skam som förhållningssätt är dåligt och urholkar självkänslan. Eftersom det inte är tanken som räknas utan handlingen så är det ju helt bortkastat att ha dåligt samvete eller skämmas för att man latar sig en dag när man borde göra viktiga saker - men om man gör det valet så får man stå för det och inte slänga "dåligt samvete" på sig själv och andra.

Ditt liv - ditt val. 

Av Vita Brevis - 9 oktober 2007 22:21

"If they don´t give me proper credit I just walk away". Ganska snygg rad?

En av poängerna med Richard Cheese lounge-covers bl.a av Madonnas Material girl är att man kan höra texterna.

En Madonna kan se ut på många sätt. 


 

Av Vita Brevis - 9 oktober 2007 20:34

Vitas tröjteori håller på att gå åt helvete igen. HV71 - Luleåhockey 3-0. Jag har en teori om de här nya arena-namnen också. Ska man verkligen kunna vinna i en hemmaarena som är döpt efter kontorsmöbler - är det rättvist?

Sa Vita som inte är ett dugg intresserad av sport. 

Presentation

Fedjit

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2007 >>>

Omröstning

Vad föredrar du?
 Pest
 Kolera
 Ghost whisper

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

RSS

Fråga mig

3 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards