Alla inlägg under november 2007

Av Vita Brevis - 21 november 2007 21:19

Vita har just sett SVT:s genom tidernas sämsta satsning. Efter en brittisk förlaga (som man sände i någon av slask-kanalerna) skickar man bort fruarna i några familjer för att få skratta åt hur tafatta pappor är utan mammor. Jag undrar hur snacket gick på redaktionen när man kom på den lysande idén om att de minst jämställda männen i landet är såna som heter Blind, Nutti och Labba i efternamn. -Ja, vilken bra idé vi sticker upp till kolonierna och letar män som inte kan sköta en diskmaskin. Övre Soppero....vår definition av jämställdhet har kanske inte varit prioriterad i ett renskötande samhälle men jag undrar om man inte hittar samma företeelse på Västgötaslätten och jag vet helt säkert att det finns sådana män på Vikbolandet. Så....varför är det så himla "exotiskt" att åka till Norrbotten och slaska/vaska efter familjer som inte är jämställda efter samma normer som i familjer där båda föräldrarna arbetar utanför hemmet? Om båda föräldrarna arbetar heltid utanför hemmet och har mindre barn så är det kanske bara korkat att inte dela lika på det tråkiga arbetet i hemmet. Programidén tappar farten lite där. Om vi skulle ha ett program som handlade om föräldrar där mamman dubbelarbetar skulle det ju bara bli ett program om hur korkad hon är som finner sig i att dubbelarbeta och inte sätter ner foten eller?

Rekommenderar den här bloggen för er som är intresserad av en sames syn på saker: http://lasko.bloggsite.se/post/769/5223 

Av Vita Brevis - 21 november 2007 12:05

1-15

Schulman - osexigast i Sverige!
Sveriges osexigaste människa 2007.






1. ALEX SCHULMAN (NY) [Direktlänk]

Härmed utses Sveriges osexigaste person år 2007. Mina damer och herrar, detta är höjdpunkten i Alex Schulmans liv.

Alex Schulman är den forne Simpsons-översättaren som tror att deepfried betyder djupfryst, extension cord betyder förlängt snöre, och pikar mot andra Aftonbladet-anställda i en blogg betyder någonting överhuvudtaget.

Mediefenomenet Alex Schulman tog sin början när han tillbringade en eftermiddag med att läsa spammejl, googla dvärgporr, och klicka ner tusentals popupfönster om penisförstoring. Han bestämde sig för att, banne mig, Internet är inte tillräckligt vidrigt redan. Jag kan göra det värre!

Så skedde, med hjälp av den själadödande sajten stureplan.se. När denna nätets svampinfektion var tillräckligt väletablerad för att fortsätta frodas på egen hand sökte Alex istället sig till Aftonbladet. Under större delen av 2007 skrev han där ett tiotal blogginlägg om dagen, varav minst tre handlade om Carolina Gynning. Extra imponerande, kan tilläggas, eftersom de skrevs med vänsterhanden.

Samtidigt hann Alex Schulman med det krävande jobbet att skriva krönikor till Punkt SE. Eller som Alex själv uttryckte saken:

– Ibland snor jag, ibland skriver jag själv.

Integritet, ditt namn är Alex Schulman. Skandalen att Schulman rakt av plagierat en krönika fick stora effekter, och Punkt SE som tidigare varit en ansedd publikation hahahaha. Nä, vi bara skojar. Jävla toapapper.

I alla fall, Alex Schulmans blogg lades senare ner eftersom ”bloggkaraktären” Alex Schulman skrivit saker som den ack så oskyldige ”människokaraktären” Alex Schulman tyckte var vidriga. Men skadan var redan skedd. Inte mindre än 230 olika familjemedlemmar hade redan tagit tillfället i akt och startat bloggar i namnet Schulman.

Nu ansvarar Alex Schulman för nittiotalsreliken som är Aftonbladets ute- och innelista. Vänta nu… En bakgrund i skvaller, en kärlek till att provocera och sedan ansvarig för ute- och innelistan? God damn, Alex Schulman är en så pass exakt kopia av Tom Hjelte att man bara väntar på att han ska dömas för sexualbrott, försvinna från rampljuset och tvingas till en tillvaro som motorjournalist.

Skåda framtiden, Alex Schulman. Skåda Tom Hjelte.

Av Vita Brevis - 21 november 2007 10:44

Jag har en vän som en gång ringde fel. Tanten som svarade sa: du har ringt fel nummer. Då fick min vän en tankelapsus eller vad man ska kalla det och svarade: Det är inte fel nummer det är siffrorna det är fel på! Och hörde genast vad hon sagt och bad om ursäkt och la på och skrattade hysteriskt, nästan chockskadad av sin egen dumhet.

Det tycker jag är en bra historia ur livet. Lite som den där som jag läste på en blogg om en kvinna som satt och jobbade på sitt rum på ett kontor och plötsligt tittar en annars försynt man in i hennes rum och säger: slampa.

Kvinnan får ett utbrott och kallar honom för allt möjligt hemskt. Efter ett par dagar säger mannen....nu kommer jag ihåg vad det var jag sa: Ja här lyser flitens lampa. Ridå.

Av Vita Brevis - 20 november 2007 23:07

 

 

Av Vita Brevis - 20 november 2007 23:06

 

Av Vita Brevis - 20 november 2007 23:04


 

Av Vita Brevis - 20 november 2007 22:37

Läs den inte - nu vet ni ju höjdpunkterna!

Av Vita Brevis - 20 november 2007 21:52

Okej nu har jag läst ut boken Tyskungen. Förlåt Camilla. Det är en snyggt uppbyggd historia både det brottsliga och vardagslivet. Jag kunde iofs förutsäga händelseförloppet efter två kapitel - i stort....men det var två stora poänger, förutom att ondska är ärftligt. Det ena var att man äntligen fick veta varför Erika avvisades av sin mamma och varför systern inte känt likadant eftersom hon hade en syster som mammade henne. Den andra stora grejen var att Bertil verkligen har ett hjärta. Wow både hund, förlossning, chefa en lesbisk invandrarpolis, och bli kär i hennes mamma och bli salsakung - det kallar jag......nästan ett Hollywoodslut. Nej, det var en grej till: två förlossningar i boken och båda avlöpte nästan exakt likadant, hakan mot bröstet och ta i....spooky. Läs den, men vänta tills den kommer på pocket för den är för jädra tung att läsa i sängen som inbunden.....alltså inte läsaren utan boken.

Presentation

Fedjit

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2007 >>>

Omröstning

Vad föredrar du?
 Pest
 Kolera
 Ghost whisper

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

RSS

Fråga mig

3 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards