Alla inlägg under november 2007

Av Vita Brevis - 20 november 2007 06:50

Ordet kan betyda så mycket. Pratar man med Lars Anrell så betyder det kanske en sjtärnpelargon och om man talar med en grönsaksodlare en sorts vitkål som inte är vit. Graffiti är konst för många och klotter för en del......jag kunde ha skrivit tvärtom också, men som mamma med tonårsbarn så får man skaffa sig ett förhållningssätt. Är det klotter om man satsar pengar på skissblock och pennor och lär sig om färger och upptäcker att man har en konstnärlig ådra eller är det rent av konst? Jag bor dessutom i en stad med lagliga väggar och det är en klar fördel när man ska tycka till om klotter eller konst. Vi har haft långa samtal om det här och jag kan aldrig acceptera graffiti på allmänna eller privata platser - det är klotter och förstörelse. Ta tillbaka det offentliga rummet och sånt trams är ganska lätt att hitta bra agument mot. Vem tillhör det offentliga rummet? Det är väl alla som rör sig i det offentliga rummet - även de som inte hanterar sprayburkar. I gamla Östeuropa är det inte så noga med klottersanering - av ekonomiska skäl kanske -så dit vallfärdar unga graffiti-kids för att beundra storstäder dränkta i "klotter" och tycker att det är vackert.

Vita förstår inte trots att jag försöker leva efter den gamla Crosby, Stills, Nash and Young-texten".....don´t criticize what you can´t understand" 

Av Vita Brevis - 20 november 2007 06:48

Eller klotter?

 

Av Vita Brevis - 20 november 2007 06:44

Indisk nationalistisk graffitti

Av Vita Brevis - 20 november 2007 06:43

Stjärnpelargon

Av Vita Brevis - 20 november 2007 06:41

Vitkål

Av Vita Brevis - 20 november 2007 05:47

Är det någon som har sett Gilla? Nu har hon försvunnit spårlöst - igen!

Jag blir galen! 

Av Vita Brevis - 20 november 2007 05:13

Det lär väl inte bli några problem med att hinna med 08.08-bussen idag heller. 03.40 efter drygt 3 timmar var det "färdigsovet" tydligen. Tyskungen har blivit en pest att ta sig igenom och nu har jag börjat att irritera mig på ordvändningar och jag börjar t.o.m att hålla med Leif GW i hans kritik. Vad beror det här på? Jag har alltid gillat hennes böcker och tyckt att hon skriver bra och att personerna är intressanta och att privatlivet hos karaktärerna väger upp det grova våldet. Men antingen är det fel på mig -  fel tid i livet för deckare - eller så har jag haft fel i mina tidigare inlägg om hennes kritiker. Problemet här är ju att de män som har gått ut hårdast och kritserat henne är sådana som jag tycker skriver som "Nicke Lilltroll pratar", som Leif GW så älskvärt sa om Camillas böcker. Jag skulle inte vilja vara kritiker för ibland är det bara fel dag, fel tid eller fel humör för en bok eller film eller teateruppsättning. Det man i vanliga fall går igång på kan en begynnande influensa eller ett brutet hjärta få en att se med andra ögon.

När jag har varit på förhandsvisningar på nya filmer har jag nästan alltid tyckt att de varit bra - beror det på att det har varit gratis och att man då är lite mer välvilligt inställd? 

Men tillbaka till Tyskungen: säger verkligen en polis i 30-årsåldern till en kollega i samma ålder på väg ut på ett uppdrag när de reser sig upp för att gå "Sagt och gjort" ?  Det finns en massa andra exempel som jag plötsligt inte kan ha överseende med. Jag ska nog leta upp några gamla rescensioner och se vad andra har tyckt......förutom Leif GW, alltså.

Jag brukar annars inte läsa rescensioner av författare som jag gillar.

Men det här förbryllar mig.....är det för att jag är stressad och sömnlös som jag plötsligt är så jävla kritisk eller?

Av Vita Brevis - 19 november 2007 22:10

jag kan fortsätta att irritera mig på Camilla Läckbergs bok Tyskungen och se om den blir tokbra i mitten så att jag sträckläser hela natten eller hoppas på att den är ett sömnpiller. Varför - alla de här svåra valen i livet?

Det är inte mycket "gangsta" över Camilla Läckberg, va? 



 

Presentation

Fedjit

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2007 >>>

Omröstning

Vad föredrar du?
 Pest
 Kolera
 Ghost whisper

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

RSS

Fråga mig

3 besvarade frågor

Skapa flashcards