Alla inlägg den 18 december 2007

Av Vita Brevis - 18 december 2007 15:12

Eilert Pilarm är ett fenomen. Han kan inte ta en ton och han kan inte ett ord engelska - han är eljest och omåttligt populär även internationellt.

Det har gjorts en film om Eilert, förlåt Elvis:

Eilert Forever

Eilert Pilarm – Sveriges meste Elvis-imitatör – var bara tonåring när han drabbades av The King, som bokstavligen flyttade in i hans egen kropp. Sedan tio år tillbaka är Eilert delvis fri från drabbningen. Trots det fortsätter han att turnera landet runt med sina personliga och (ö)kända Elvis-tolkningar.

Eilert Forever är ett varmt porträtt av en man med ett märkligt levnadsöde. En historia som omfattar både det stora livet med Graceland-ikonen i höfterna och det lilla med arbetet på pappersmassafabriken i Husum, Ångermanland.


Han fick Pappers kulturstipendium 2002 med motiveringen:

"Eilert Pilarms charmiga och mycket egna gestaltning av Elvis Presley roar många. Hans varma person och distans till sin rolltolkning gör att publiken känner att allt behöver inte vara perfekt. Om man som Eilert bjuder på sig själv så kan alla få en plats strålkastarskenet. Vi hoppas att Eilert kommer att fortsätta och roa under många kommande år"


Och han har en hemsida

http://eilertpilarm.to/



Av Vita Brevis - 18 december 2007 14:56

Vad sjutton är de här, tänkte jag. Jag har aldrig hört talas om dem. Men...provinsiellt är kul.

Från Hemsidan:

Lennart och Anna-Karins show har beskrivits som "musik och stand up i skön förening" (GT). En show på gränsen till akut vansinne där schlager, disco och svensktopp blandas och framförs med attack och övertygelse av Anna-Karin på följsamt dragspel och Lennart på manisk, så gott som frireligiös tamburin och sång.

Det verkar vara Västkustskt och väldigt väldigt roligt, jag är inte så säker på att Husum-Elvis är känd i hela Sverige heller trots att han valdes  år 2000 till Årets artist och störste Elvis-imitatör någonsin i tv-programmet ”Breakfast” i England.


http://www.lennartochannakarin.nu/

Av Vita Brevis - 18 december 2007 14:22

Lill-sonen kom hem nyss och fyllde hemmet med Houston-rap med en gång. Han har varit uppe hos släkten och kom hem med välfyllda kassar med julklappar så någon budget-jul blir det nog inte i år heller. En massa papper till återvinningen blir det - och jag som är så barnsligt förtjust i att återvinna och panta.....är nog en pantfetishist. Klockan är 14.30 och det skymmer...det är bara att dra ner persiennerna igen och tända i taket och invänta vintersolståndet.

Vi drack kaffe och åt farmors blåbärsbullar och han imiterade mig och min dialog med mig själv i fredags om huruvida jag skulle ta chansen och åka med en kompis med bil och handla eller om jag skulle stanna hemma. Jag brukar göra så,prata med mig själv, men just då hade jag så ont och var nog inte helt tillräknelig. Jag skrattade gott åt hans version av "mummys pros and cons" - en slags inre dialog som kommer ut genom munnen .

Av Vita Brevis - 18 december 2007 13:37

.....kan man också ta sig en funderare

Av Vita Brevis - 18 december 2007 13:22

Blir du inte stressad av att göra ingenting ännu en dag? Lill-sonen kommer ju hem idag och stor-sonen i övermorgon och det är rejält ostökigt här hemma.

Adventsljusstaken har gett upp och det finns faktiskt mycket att göra.

Nej....jag kan inte påstå att jag är speciellt stressad. Jag tror inte att det är meningen att jag som mamma ska susa runt och göra jul. Jag filurar och funderar och räknar med att vi ska göra jul tillsammans. Jag kan t.ex inte storhandla, det funkar inte med mina leder längre...jag behöver hjälp med sånt. Jag måste invänta lust och inspiration och då, när den infinner sig, sätter jag igång. Jag gjorde två viktiga saker igår - bokade biljett och fakturerade. Jag borde ha gjort det förra veckan men när jag får ett värkskov blir jag inte bara sängliggande, jag blir också handlingsförlamad.

Handlingsförlamning är inget som utmärker mig i vanliga fall men jag har verkligen inget att sätta emot. Så jag fakturerade i förrgår istället och hoppas att allt funkar ändå. Här blir det budget-jul.....sådär som alla pratar om att man "borde" men som inte brukar funka. Jag åt julbord igår med mitt gamla jobb och blir alltid så förvånad över samtalsämnen som "Vad brukar ni äta på juldagen"? Brukar göra..alla vid bordet "brukade" göra något speciellt under juldagen och annandagen...någon släkt brukade äta surströmming på annandagen och det är ju lite udda. Vad brukar vi göra, jag är lite osäker på frågan eftersom traditioner är lite krångigt i styvfamiljer, och vi är en....ja, fd styvfamilj och då är det ännu krångligare. Nästa år blir det väl Lill-Vita som är huvudpersonen och vi kanske kan bygga upp traditioner för barnbarnet.

Av Vita Brevis - 18 december 2007 13:15

Vitas blogg kommer nog att fortsätta innehålla allt möjligt. Musik, betraktelser och konstig humor. Alla Gillar inte Stenmark men jag tycker att han och Berglin är genier. Såhär i juletid lägger jag ut en video med väldigt dålig bildkvalitet - men vad gör det, ljudet är bra.....Daniel Lindström den enda Idol-vinnaren för mig. Här filmad när han sjunger Adams julsång som betyder Jul för Vita. Det verkar kallt eftersom han sjunger i rock och vantar men rösten oj vilken röst!


Presentation

Fedjit

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< December 2007 >>>

Omröstning

Vad föredrar du?
 Pest
 Kolera
 Ghost whisper

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

RSS

Fråga mig

3 besvarade frågor

Skapa flashcards