Alla inlägg den 20 december 2007

Av Vita Brevis - 20 december 2007 19:17

Jag är så trött på ordet Borde. Alla säger att de borde göra en massa saker, fast de vet att de egentligen borde ta det lugnt och varva ner.....men ändå kan man inte låta bli att hänge sig åt "blygskryt"....och låta upptagen och stressad helt i onödan. Julen kommer med eller utan hembakade lussebullar och med eller utan hemrullade köttbullar på julbordet. Fast det värsta är nog folk som säger att de "har dåligt samvete" för att de inte har lagt in sill eller rimmat skinkan själv - det lyder under blygskryt och går fetbort. Jag har köpt en burk med pepparkakor, Nyåkers pepparkakshjärtan, och laddat med kaffe.....resten får jag ta under helgen. Vi är fånigt överens om att göra jul tillsammans, och jag har inget behov av att röja runt och bli stressad för att "ge barnen en jul" - de är vuxna nu. Jag tycker att det känns fint att mötas som vuxna och ha en hel helg att planera tillsammans innan julen bryter ut.

Av Vita Brevis - 20 december 2007 18:57

Jag förstår verkligen inte SvD:s ledarblogg som upprörs över att man ur Allmänna Arvsdonden får pengar till olika projekt. Inga av de projekt som ligger ute på Arvsfondens hemsida tycker jag är speciellt kontroversiella. Missbruk, jämställdhet och integration - lära Grafittimålare att använda miljöfärg.....jaha? Det ligger väl i tiden. Är det namnet Ung utan pung som man som tidningsläsare förväntas reagera på? Vad är det som är så dåligt med Allmänna Arvsfonden?

Är det inte bättre att pengarna går till innovativa projekt än att avlägsna bryllingar får ärva?

Av Vita Brevis - 20 december 2007 18:52

 http://blogg.svd.se/ledarbloggen?id=5638

Allmänna arvsfonden är en märklig anakronism som Maria Abrahamsson skrev om i lördags.

"Fonden inrättades 1928 med enda syfte att lägga beslag på avlidnas besparingar när arvingar saknades. För att fonden skulle få rejält med inkomster avskaffades i samma veva arvsrätten för kusiner. Allt med den officiella motiveringen att det fanns mer behjärtansvärda ändamål att använda pengarna till än att låta dem tillfalla avlägsna släktingar."

I dag ger Olle Wästberg några exempel, i sitt nyhetsbrev, på vart pengarna hamnar.

"Annars kan strävsamma avlidna i sin himmel glädja sig åt att Ekerö Bike Park - en cykelanläggning på Ekerö - fått 367.500 kr för extremcykling med grenar som dirt, downhill och cross country.

Eller de 200.000 kr som gått till Snake City Grafitti för ett miljöprojekt som ska 'utveckla metoder för unga graffitimålare att måla med giftfri färg'.

Föreningen Svea Sträng
- Ung utan Pung har fått 2,4 miljoner kr 'för att ge skolpersonalen verktyg, inspiration och motivation att verka för en jämställd skola.'

Allmänna arvsfondens hemsida kan den nyfikne botanisera själv bland förmånstagarna.

Av Vita Brevis - 20 december 2007 18:09

Man skulle ju kunna tro att jag har missuppfattat mitt uppdrag - att frilansa är mer än att vända på dygnet och återhämta sig från en tung höst med vila.

Jag borde producera också.....jag vet, men det är så tråkigt och jag tror att min hjärna jobbar för fullt fast jag vilar. Antingen bestämmer man sig för att vila eller också är man produktiv - det går inte att ha dåligt samvete när man skjuter uppgifter framför sig. Så måste det vara!  

Av Vita Brevis - 20 december 2007 17:54

Var eller vart - vad heter det egentligen. -Var kommer du ifrån? -Vart är du på väg? Vart beskriver en rörelse...att man är på väg.

I min hemstad förenklade man det här och sa -Varsch kommer du ifrån? och -Varsch är du på väg? Mina föräldrar var inte infödda och dessutom språkpoliser så det här med varsch skulle stävjas. Just då var det väldigt irriterande men nu är jag språkpolis själv och har barn som också är språkpoliser. Ibland kan jag längta tillbaka till den tid då jag bara kunde strunta i språkregler och använda ord som varsch och ostökigt, även om det mest var för att reta mamma.

Av Vita Brevis - 20 december 2007 15:21

Even a blind dog can find a bone every so often.

Alexi Sayle 

Av Vita Brevis - 20 december 2007 10:07

Jag trodde faktiskt att Soda Stream skulle bli årets julklapp och inte GPS som verkar leda stort. Skriverier om miljöpåverkan av transporter av kolsyrat vatten borde gett större effekt.....tycker jag iaf. Vad är det som gör att GPS är en sådan stor grej och varför just nu? Har folk simultant tappat orienteringsförmågan? Har ovanligt många flyttat till en ny stad precis i år? Är det väldigt många som kör bil i jobbet - varje gång till nya platser i landet? Räknar man med att till sommaren ta bilsemester för att fylla på spritförråden och är osäker på hur man hittar hem igen?

Av Vita Brevis - 20 december 2007 09:59

Help me find a way to fill these sails
And we will sail until our waters have run dry


 

Presentation

Fedjit

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< December 2007 >>>

Omröstning

Vad föredrar du?
 Pest
 Kolera
 Ghost whisper

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

RSS

Fråga mig

3 besvarade frågor

Skapa flashcards