Direktlänk till inlägg 27 december 2007

God morgon

Av Vita Brevis - 27 december 2007 07:29

Lycklig hemma i storstan igen. Jag var rejält mör i kroppen och hungrig efter den oätliga pytten i Harmånger men fick en helt fantastisk middag här hemma. Det är konstigt hur jag närmar mig "hemmet" både när jag är på väg hit och när jag är på väg till Vita-staden. Jag tänker inte längre "snart framme" jag tänker "snart hemma".

Det var förresten rätt absurt att ha trådlöst internet på bussen men så trångt att man knappt kan röra sig - än mindre sitta och skriva blogg för vem som helst att tjuvkika på. Vi hade det tvielaktiga nöjet att titta på tre filmer under resan........eller den första, Elisabethtown, sov jag mig mer eller mindre igenom men jag såg att Susan Sarandon steppade på sin mans begravning och att en stor fågel började brinna. Filmen avslutades med att Orlando Bloom åkte runt och slängde askan av sin pappa på en massa ställen efter en road map som Clare Danes hade gjort. När Orlando åkte över Mississippi stod det i hans road map ungefär:här vilar Jeff Buckley.

Oj hoppsan tänkte Vita - här är det någonting som jag har missat, jag visste inte ens att han var död. Det enda jag vet om honom är väl egentligen att hans cover av Halleluja är den som Leonard Cohen tycker bäst om, men det skulle ju kunna vara så att Leonard sa det för att vara snäll, eftersom alla ju vet att Rufus Wainrights version är bäst.

Det var ju bara att fiska upp datorn och slå upp Wikipedia och läsa den ledsamma historien om när Jeff Buckley 31 år drunknade.

Den andra filmen hette The Prestige och var värdelös....så himla intressant är inte amerikansk 1800-tals trollerihisoria. Intrigen var hopplös, kvinnorna dog som flugor pga magikernas tanklöshet, och han som spelar Wolverine i X-man-filmerna var dum och fick dask på slutet.

Men den sista filmen var lite intressant - Nina Frisk. Jag skulle aldrig frivilligt ha sett en film om en flygvärdinna och helst inte med den filmaffischen som inte är speciellt säljande. Jag har för mig att den fick usla rescensioner också. Det här är en bra film . Den kan tyckas ytlig....Vita inte har mycket gemensamt med 30-åriga singlar i storstaden som reser världen runt hela tiden - men historien handlar egentligen om relationer och vad en mammas usla val får för konsekvenser. Oväntat bra.

 
 
Ulf

Ulf

27 december 2007 09:02

Tönnebro ligger väl i Söderhamn och inte i Harmånger? Från mig sett ligger Tönnebro strax norr om Tönnebroån. Jag lämnar och hämtar bussresande gäster där :-)

http://vildhunden.blogspot.com

 
Ingen bild

Vita

27 december 2007 09:56

Alldeles riktigt om Tönnebros geografi. Det är såhär...Tönnebro halkade med som ett exempel på vägkrogar i södra Norrland som man bör undvika - det är mest ett inbördes skämt oss sporadiska Y-bussresenärer emellan.....Ånej - inte Tönnebro! Jag hade bara ingen aning om att Harmånger var lika illa. Hoppas att jag inte...eh, jag har förmodligen trampat på ömma tår nu igen

 
Ulf

Ulf

27 december 2007 11:39

Hmm...Tönnebro ligger väl i Skogs socken i södra Hälsingland medan Harmånger ligger i Gnarp(?)i norra Hälsingland? Tönne å är gräns mellan landskapen Gästrikland och Hälsingland. Söder om Tönne å ligger Hamrånge socken. Där finns vägkrogen Hakke Gård (fd Hagsta krog). Antar att både Tönnebro och Hakke Gård serverar mat som passar tradarchaffisar med tanke på alla långtradare som brukar stå parkerade där. :-)

http://vildhunden.blogspot.com

 
Ingen bild

Vita

27 december 2007 11:41

Precis på pricken! Jag är ingen långtradarchaffis - det är bara att erkänna

 
Ingen bild

Vita

27 december 2007 11:43

Fast Hacke....njae det här hette "17 rum"

 
Ulf

Ulf

27 december 2007 12:23

17 rum? Då var det väl i Harmånger då :-)

http://vildhunden.blogspot.com

 
Ingen bild

Vita

27 december 2007 16:47

Jo jag vet...det där med Tönnebro var bara en bonus

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vita Brevis - 13 april 2015 10:52


Man kanske ska vända sig till hundar eller katter?

Av Vita Brevis - 23 september 2014 22:17


Nu är det bevisat!!

Av Vita Brevis - 6 juli 2013 08:58

Jag har bestämt mig för att spira genuan i lovart och sätta en preventer guy på storen...och segla baklänges genom livet lite oftare. Jag har märkt att man kan säga nästan vilka obegripligheter som helst utan att folk synar. Jag har t.ex sagt att...

Av Vita Brevis - 6 februari 2013 20:49

En (jovialisk dansk) ansvarig på Facebook sitter i Uppdrag Granskning och förklarar leende policyn för näthot med att det beror på om hotaren menar det eller inte. I Köttvärlden behöver man inte bevisa uppsåt om man t.ex. kommer med hot om våld eller...

Presentation

Fedjit

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< December 2007 >>>

Omröstning

Vad föredrar du?
 Pest
 Kolera
 Ghost whisper

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

RSS

Fråga mig

3 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards