Direktlänk till inlägg 28 februari 2008

Anthem

Av Vita Brevis - 28 februari 2008 15:29

Jag älskar nationalsånger - faktiskt mer än schlagers. Jag tycker att de snyggaste nationalsångerna är:

1. DDR

2. Zambia

3. Sovjet

Utan att lägga några värderingar i statsskick - så ser min lista ut.


Jag träffade en gång en man från Zambia som föreläste på en konferens i England. Jag gick fram efteråt och tackade för hans föreläsning och passade på att säga att Zambias nationalsång var världens näst vackraste. Han blev så överväldigad av att en kvinna från eskimå-landet Sverige hade koll på "hans" nationalsång så han ställde sig och sjöng den acapella och det var synd att jag inte hade med mig en videokamera eller nåt - det här var före kameramobilerna med videoklipp. Efteråt sa han - känner du till att det är samma melodi som i Sydafrikas nationalsång?

Ja, det hade jag redan märkt, men vad gör det?

En gång stod jag uppe på toppen av ett berg i norra Norrbotten en natt i juni med en irländsk operasångare. Den irländska gruppen ville se midnattssolen och vi tyckte att det var pinsamt att vi som arrangörer glömt att solen, med sommartid, vänder kl. 01.00 istället för vid midnatt.

Irländarna tyckte att det var fascinerande med dagsljus mitt i natten och struntade fullständigt i om de fick se solen "ångra sig" och vända uppåt igen. Operasångaren blev iaf så gripen av allt det vackra så han klämde i med Irlands nationalsång på originalspråket och det var helt fantastiskt.


Att be folk att sjunga sin nationalsång är nog ett bra sätt att få folk att sjunga offentlig....kanske?

 
ANNONS
 
margus

margus

3 mars 2008 00:37

Mycket trevligt inlägg!
Jo, nationalsånger ÄR fint. Oftast. Det är väl det pampiga man är svag för.
Rysslands är den avgjort bästa, menar jag. Gillar även den danska och norska.

För övrigt är jag vansinnigt förtjust i marscher. Diggar till tusen.

http://margus.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vita Brevis - 13 april 2015 10:52


Man kanske ska vända sig till hundar eller katter?

Av Vita Brevis - 23 september 2014 22:17


Nu är det bevisat!!

Av Vita Brevis - 6 juli 2013 08:58

Jag har bestämt mig för att spira genuan i lovart och sätta en preventer guy på storen...och segla baklänges genom livet lite oftare. Jag har märkt att man kan säga nästan vilka obegripligheter som helst utan att folk synar. Jag har t.ex sagt att...

Av Vita Brevis - 6 februari 2013 20:49

En (jovialisk dansk) ansvarig på Facebook sitter i Uppdrag Granskning och förklarar leende policyn för näthot med att det beror på om hotaren menar det eller inte. I Köttvärlden behöver man inte bevisa uppsåt om man t.ex. kommer med hot om våld eller...

Presentation

Fedjit

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
<<< Februari 2008 >>>

Följ bloggen

Följ vitabrevis med Blogkeen
Följ vitabrevis med Bloglovin'

Omröstning

Vad föredrar du?
 Pest
 Kolera
 Ghost whisper

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

RSS

Fråga mig

3 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se