Alla inlägg under februari 2008

Av Vita Brevis - 4 februari 2008 15:13

Mitt första kapitel är klart för korrekturläsning 45 minuter före deadline. Leverera, leverera, leverera Vita!

"Rain" med Chamillionaire är bra arbetsmusik btw...

Av Vita Brevis - 4 februari 2008 11:34

Susanna Kallur motionerar om att kunna vända löpriktningen efter vinden, kan man läsa i dagens SvD. För mig låter det som ett existensiellt problem men jag tror att det handlar om resultat och vindriktning - okej jag är inte tillräckligt intresserad av att sätta mig in i problemet.

Vi är nog många som tror att lite medvind i livet skulle ge bättre resultat, så hon har kanske rätt Susanna.

Av Vita Brevis - 3 februari 2008 11:36

Av Vita Brevis - 3 februari 2008 11:28

"Det är svårt, för att inte säga omöjligt, att driva en reklambyrå på orter där man inte kan få en schysst latte"

http://clubfarsta.blogspot.com 


Av Vita Brevis - 3 februari 2008 10:51

Ett koreansk bilmärke genomför just nu en rätt dyr reklamkampanj.

Helsida varje dag i SvD med pinnsmala modeller och den sju dödssynderna uppräknade i liten stil i överkant på annonsen.....man får alltså leta efter synderna. Vad betyder det här?

Du blir en frossare om du köper en Kia? Du har råd att begå en hel drös av dödssynder om du köper en billig bil utan andrahandsvärde?

Jag ska egentligen inte uttala mig om märket för bilen på bilden är inte ens lik den fabriksnya KIA jag provkörde för 10 år sedan. Den bilen var verkligen eljest. Såg ut och kändes som en gammal Lada och det var t.o.m spår efter lim runt kapparna på instrumentbrädan - nyckeln såg ut som en cykelnyckel.  KIA nuförtiden har fått pris som bästa familjebil och är krocksäker läser jag.

Min spaning handlar egentligen om hur man får ihop en koreansk bil med de sju dödssynderna.....hur tänkte reklambyrån?

Av Vita Brevis - 3 februari 2008 10:21

Skotsk blended whisky 4cl
Söt röd wermouth 2 cl
Angostura bitter 2 stänk
iskuber
Rött cocktailbär

 

Av Vita Brevis - 3 februari 2008 10:11

Såhär beskrivs Rob Roy i Hollywoodhistoria:

I de skotska högländerna på 1600-talet försöker Rob Roy leda sin by mot en bättre framtid. Han lånar pengar från den högre adeln i närheten för att köpa boskap. När pengarna blir stulna tvingas Rob Roy att leva ett liv i stil med Robin Hood.


Och såhär enligt skotsk historia

For centuries the Wild Macgregors, cattle rustlers and brigands to a man, were the plague of the Trossachs in Scotland.The most famous, or infamous member of the clan was Robert Macgregor, who acquired the name of Roy early in life due to his mop of red curly hair.

The Wild Macgregors earned their name and living through cattle lifting, and extracting money from people, in exchange for offering them protection from thieves.

In the early eighteenth-century, Rob Roy Macgregor had established a flourishing protection racket, charging farmers an average 5% of their annual rent …to ensure that their cattle remained safe.

He had complete control over the other raiders in Argyll, Stirling and Perth, and so could guarantee that any cattle stolen from his customers would be returned to them.

Those who did not pay regretted it …as he had them stripped of all they possessed.

Rob Roy was not the sort of man to argue with!


Av Vita Brevis - 3 februari 2008 09:56

Mitt sömnmönster har förändrats till det bättre med penicillin i kroppen och även om jag vaknar mitt i natten eller tidigt på morgonen så somnar jag om. Jag sitter inte uppe och bloggar och försöker komma på vad som är fel för nu vet jag ju vad det är - jätteinflammation. Inatt hade jag en fortsättningsdröm...och det gör mig alltid så glad. Ibland lyckas det att börja om i samma dröm när jag somnar om. Först drömde jag att jag gjorde revolution i ett lärarrum...jag hade rätt i sak men situationen var så absurd så jag ska inte berätta om den. Som "tack" blev jag inbjuden till en fest med bara lärare men köksinredningen var så hög så jag nådde inte upp till bänkskivorna där maten stod. I den sista sekvensen var jag ute och sprang i mina barndomskvarter och blev stoppad av en påstridig engelsman som avkrävde mig ett svar - Vad var det för speciellt med Rob Roy egentligen? Jag vaknade och gick ut i köket där Vito stekte plättar och frågade honom -Vad var det för speciellt med Rob Roy egentligen? Han bara skakade på huvudet och gav mig en kram så att jag vaknade. Han är van vid det mesta när jag är yrvaken.

Presentation

Fedjit

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
<<< Februari 2008 >>>

Omröstning

Vad föredrar du?
 Pest
 Kolera
 Ghost whisper

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

RSS

Fråga mig

3 besvarade frågor

Skapa flashcards