Alla inlägg under februari 2008

ANNONS
Av Vita Brevis - 21 februari 2008 09:47

Han har gjort det igen min favorit Pär Ström. Pär Ström är författare till boken "Mansförtryck och kvinnovälde", integritetsombudsman vid Den Nya Välfärden.

I den nya artikeln på SvD Brännpunkt svarar Aftonbladet Kvinna på en attack från Pär Ström den 17/2, där han har "granskat" webbbsidan för att hitta en artikel som beskriver mäns problem. Hans menar att kvinnor i en rad exempel på nyheter framställs som offer då män egentligen drabbas ännu mer. Ett exempel var nyheten "Självmorden ökar mest bland unga kvinnor". Pär Ström menade att det fortfarande är fler män som begår självmord i Sverige och därför är rapporteringen missvisande. Alla är redan överens om att fler män begår självmord men nyheten var att det ökar bland unga kvinnor. Nyhetsvärdering eller konspiration? Pär använder en undermålig retorik iaf.

Pär Ström svarar Aftonbladet Kvinna direkt på Brännpunkt idag genom att citera Lukas 6:41. Pär är inte bara författare, civilingenjör, med i regeringens IT-råd han kan citera bibeln också!


ANNONS
Av Vita Brevis - 20 februari 2008 18:10

Här kommer den utlovade vägskylten. Tack L

 

NAP

Av Vita Brevis - 20 februari 2008 12:20

Jag har skrivit ett inlägg om Någon Annas Problem och att jag hade lagt av min mamma-radar. Den låter sig inte stängas av så lätt. Med en timme till mitt plan ska gå får sonen ett akut behov av mamma-fixning. Sportlovsbiljetter som jag erbjöd mig att hjälpa till med för 2 veckor sedan ska fixas exakt just nu. Puh!

Nästa inlägg är från en storstadsbo. 

Av Vita Brevis - 19 februari 2008 21:40

Nearly everything you read signed "from God" is just somebody putting their words in My mouth.

God

Av Vita Brevis - 19 februari 2008 09:57

Lill-Vitas föräldrar håller på med ett släktträd till Lill-Vita (barnbarnet alltså). På nätet finns en massa olka träd att välja mellan men de flesta är utformade för människor som har levt i kärnfamiljer i flera generationer. Nu har de hittat ett som funkar även för sådana som har växt upp i styvfamiljer. Det här kan ju inte vara ett nytt problem även om folk förr gifte om sig och fick en ny ung-kull för att de hade blivit änkor eller änklingar och kanske inte pga skilsmässa. Det är ganska fascinerande att på ren nyfikenhet, pga att jag lyssnade på historier under min barndom vet vad min farfar och farmors och mormor och morfars föräldrar hette plus flicknamn och var de är födda och ungefär när. Farmorsfar föddes på 1850-talet. Jag har väl antagligen lagrat datan "på hårddisken" för Lill-Vitas skull.... "Något att berätta för barnbarnen om".

Av Vita Brevis - 19 februari 2008 09:38

Jag pratade i telefonen en stor del av måndagskvällen och en bit in på natten chattade jag med en gammal vän och ändå vaknade jag klockan 2. somnade om på morgonsidan och 8.30 blev jag väckt av sonen med "latte på säng". Han var sällskapssjuk och ville prata om sin idol Hunter S Thompson. Liksom många unga män kan han hålla ordning på en ansenlig mängd fakta men inte ha en susning om var hans jeans är. Jag vet inte heller var hans jeans är nuförtiden - jag har stängt av min mamma-radar som alltid var på förut. Då gick jag genom världen och scannade av alla ytor på ett undermedvetet sätt och visste därör alltid var saker fanns. Det här vande jag förstås min familj med så borttappade saker blev "någon annans problem" alltså mitt. Jag är glad att jag slipper hålla reda på någon annans problem nu, det är inte så kul men jag tror att det är ett val faktiskt......eller i mitt liv var det ett val iaf. Jag är lillasyster och var inte van vid att hålla reda på någon annans problem innan jag blev mamma - visste  knappt hur man gjorde så nog var det ett val.


Jag var hjärtecoach till storsonen igår. Vitas hjärtekurs, vi är inne på steg 2-kursen. Baskursen är i princip älska som om du aldrig blivit sviken och dansa som om ingen tittade på. 

Steg 2 handlar om att i nya relationer inte gå framåt när partnern tar ett steg tillbaka. På samma sätt - om man själv tar ett steg tillbaka och den andre går framåt så måste man sätta gränser och fundera över om det är en viktig bekantskap som inte respekterar ens egna gränser.

Lyssna på vad som sägs och lägg inte en betydelse i det du hör därför att det du får höra inte är vad du hade förväntat dig.

Sån är Vitas lag. 

Av Vita Brevis - 18 februari 2008 22:44

Eländig dag efter en eländig natt. Ingen sömn och ingen arbetskapacitet och allergiutslag gnäll gnäll gnäll..... Men jag träffade en trevlig gammal terrier-man, en äldre gentleman som var i samma ålder som min terrier var när han fick en stroke - 13 år. Vi brukade pratade när min hund levde men när man blir utan hund så är det som att andra hundägare inte känner igen en. Jag var Hundens matte då - inte Vita i första hand. Nu stod vi, jag och matten, en stund och pratade ålderskrämpor på äldre hundar, han hade både åldersdiabetes och en begynnande demens men verkade ändå må rätt bra, förutom att han har blivit nästan helt vithårig de senaste två åren. 


Presentation

Fedjit

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
<<< Februari 2008 >>>

Följ bloggen

Följ vitabrevis med Blogkeen
Följ vitabrevis med Bloglovin'

Omröstning

Vad föredrar du?
 Pest
 Kolera
 Ghost whisper

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

RSS

Fråga mig

3 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se