Alla inlägg under mars 2008

Av Vita Brevis - 9 mars 2008 12:26

Det är så jädra tråkigt att vara sjuk. Det enda vi pratar om här är huruvida jag kan äta och vad. Huvudvärk, hosta och näringsbrist gör Vita grinig!


 


Av Vita Brevis - 6 mars 2008 08:50

Nu har jag varit utslagen i en vecka och tycker nog att jag snart borde få börja må lite bättre.

 

Av Vita Brevis - 4 mars 2008 21:36

Nej nu orkar inte Vita mer............jag stjäl några rader helt enkelt och säger natti natti!

 

Av Vita Brevis - 4 mars 2008 17:50

Canal + visar Underbara älskade och jag försöker verkligen sega mig igenom den den här gången, men det är tufft. Jag förstår inte vad den handlar om - egentligen. Regissören Brisinger har sagt att han gjort ”Underbara älskade” som en hyllning till livet. Det torde finnas många bättre sätt att hylla livet kan jag tycka. Är det en film man vill sätta i händerna på människor i sorg? Knappast.

Är det en bra beskrivning av sorg? Knappast. Nästa gång någon har sorg i vår närhet, kommer vi då att vara mer förstående om vi har sett filmen? Nej. Sorg kommer plötsligt och gör de flesta omkring handfallna - det är min erfarenhet iaf.

Filmen är inte lika usel som Så som i himmelen men den är som sagt rätt obegriplig, för mig. Det känns som att det redan gjorts ett antal svenska filmer med samma ingredienser: Tungsinne, alkohol och mer tungsinne  (fast här snackar vi prisvärt vin i vackra miljöer). Barn som far illa för att vuxna inte kan kommunicera och/eller upptäcker sin sexualitet sådär i förbifarten. 

Av Vita Brevis - 4 mars 2008 15:53

Vitas liv var snäppet enklare så länge det inte gick att ta sig ut ur sovrummet och jag låg och hostade i sängen. Nu ligger jag framför Dag-TV:n och hostar lungorna ur led och irriterar mig på reklamen. Det finns en massa reklamsnuttar att irritera sig på - trust me! Jokk-reklamen t.ex: En tjej går på en myr för att plocka lingon....eh.

Tjejen hittar en "lingonbuske" och plockar ett bär varvid hon sjunker ner till halsen i någon slags kvicksand. Jag har aldrig plockat lingon på myrar - om jag inte minns helt fel så plockade vi lingon i skogen och hjortron på myren. Jag har varit med om att gummistövlar fastnade på myren och sedan lossnade med ett "smack". Men jag har aldrig sjunkit ner i kvicksand när jag har plockat lingon.


Titta gärna in hos Linn som lämnat en kommentar till det här inlägget. Hon har en namninsamling på gång för en familj i kris...

Av Vita Brevis - 4 mars 2008 15:34

Det är bra med bloggskrivande om vardagliga saker när minnet sviker. Den 19 december 2006 hade jag influensan förra gången. Som jag förstod det så ska vinterns influensa vara lik den förra och risken mindre att drabbas iår om man var riktigt sjuk förra vintern. Så är det tydligen inte allls eller så har jag missuppfattat något.....eller har bara otur, kanske?

Av Vita Brevis - 4 mars 2008 12:25

Jag har skrivit om min fascination av fenomenet Silvia Nott förut. Tjejen från Island som lyckades reta upp hela schlagervärlden och betedde sig som värsta divan i semifinalen i Athen. På hennes bidrag här hör man hur publken buar under hela låten. Jag tycker att det är lite synd eftersom låten är kul och trallvänlig. Men Silvia kör sin egen grej med bibehållet lugn och rösten i ordning. Synd på ett så roligt bidrag iaf. Det här är den enda gången jag har röstat i ESC-sammanhang, den första och den sista.....efter Silvia blev det allt lite tråkigare.

Av Vita Brevis - 4 mars 2008 10:51

Vad Vita önskar sig mest av allt just nu. Annars går min energi åt till fåniga funderingar typ:

Borde inte Cillit Bang stavas och uttalas med K som i: Kill it Bang! Döda fläckarna Pang? Mycket mer catchy tycker Vita.

Presentation

Fedjit

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6
7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20
21
22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Omröstning

Vad föredrar du?
 Pest
 Kolera
 Ghost whisper

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

RSS

Fråga mig

3 besvarade frågor

Skapa flashcards