Alla inlägg under mars 2008

Av Vita Brevis - 31 mars 2008 10:02

Vi såg på Körslaget i förrgår. Jag är inte så intresserad av underhållningsprogram under helgkvällar som Let´s dance, Schlagerfestivalen eller Så ska det låta. På spåret däremot skulle jag kunna titta på typ varje helg - men då skulle det kanske inte vara lika roligt efter ett par år.

Körslaget intresserade mig eftersom jag läste att Caroline af Ugglas hade hittat på programidén exporterat den till USA där den blivit en hit och sedan tagit tillbaka den hit. Det blev ju inte sämre att det var en Lulebo som ledde programmet. Programmet bygger tydligen på en slags hembygdskänsla så jag tänkte: kul Brolle från Boden och Lotta Engberg från Pajala - två Norrbottningar, det var ju lite ovanligt. Så var det ju inte alls för Lotta tävlade med en kör från Laxå, i Svealand.

Eftersom det bygger lite på hembygdskänsla så tänkte jag att Siv Malmkvist och Markoolio kommer väl att få flest röster eftersom de kommer från Skåne och Stockholm, fast de var sämst, men det visade sig bara vara mina fördomar.

Jag gillar inte Linda Bengtzing och jag tyckte inte att kören var bra alls - trots att Linda i tidningarna säger att "de har roligast". För mig var det inte förvånande att Linda och Markoolio fick minst röster. Jag hoppas dock att Markoolio nyper sig fast några veckor till - Rille i hans kör kommer förmodligen att bli kändis efter det här - vilken kille!

Men Brolle - Fördel Boden - äntligen förstår jag Bodens kommunslogan...me like.


ANNONS

GB

Av Vita Brevis - 30 mars 2008 18:11

...har kommit med en ny glassmak - Simpson-glassen med Bart på.

Glassen är av vanilj med en slags jordgubbsspiral. När jag tänker på Bart Simpson så tänker jag mer som i Monty Pyton-sketchen Wizzos chocolate, tror jag att den heter....eller Crunchy frog. Pralinen Spring surprise som exploderar när man tar en tugga och stålfjädrar skjuts ut i kinderna....sånt förknippar jag med Bart - inte jordgubbsspiraler.

ANNONS
Av Vita Brevis - 30 mars 2008 18:06

Jag är så tråkig i solen så jag stjäl idiot-temat från florence.

Av Vita Brevis - 30 mars 2008 15:33

Jag rekommenderar inte att köra bil runt nationalarenan runt 15.00 när det är allsvensk premiär, iaf om man är en lite ovan storstadschaufför från Övre Norrland. Bygden är full med småländska bussar, polispiketer och svart-gula människor. I Vita-land skulle man ha misstänkt en invasion av Marklundare.

Av Vita Brevis - 30 mars 2008 10:28

Jag visste ju egentligen att det var inatt vi skulle ställa klockorna men tanken försvann innan jag hade gått och lagt mig. Vaknade klockan 9 och tänkte - det är inte möjligt att vara såhär trött, och klockan var ju inte 9 heller - egentligen.

Av Vita Brevis - 30 mars 2008 10:08

Den här testen hittade jag hos Ulf....eller egentligen hos bagarberta

Testet bygger på bloggens namn. Jag undrar vilket namn jag skulle ha valt för att bli en Inspiratör eller en Visionär?


Åsiktsmaskinen (ESFJ)

Åsiktsmaskinen värdesätter harmonisk mänsklig kontakt över allt annat. De är bäst på jobb som innebär att hantera människor och är särskilt begåvade på att locka fram samarbete från personer som kanske är upprörda eller oroliga. De lyckas alltid uttrycka den lämpliga känslan i den rådande situationen! De är känsliga för både kritik och beröm och har en tendens att se till att flocken håller ihop - ibland genom att sålla ut det eller de som inte passar sig. De trivs bäst när det är ordning och reda i den yttre världen - bland både människor och saker. Och ser gärna till att även andra håller ordning och reda på sig själva och sina saker.

De låter sällan logisk analys få företräde för personliga åsikter. Om de stöter på åsikter från en mer analytisk och opersonlig person använder de sina subjektiva känslor för att förhålla sig till det. De föredrar därmed att avgöra om det är t ex snällt eller elakt menat, snarare än sant eller falskt. De älskar att ha varma relationer och trivs som fisken i vattnet när de får träffa och prata med många personer - gärna samtidigt! De har lätt för att prata - och tänker gärna medan de pratar. Det gör att de ibland kan tycka att de gör bort sig, men så länge de får positiv respons från andra människor pratar de glatt vidare.


Av Vita Brevis - 29 mars 2008 14:11

Jag läser "Svenska hem" av Per Svensson. En mycket bra bok om Folkhemmets uppgång och fall - typ.

På sidan 103 står det, och jag citerar:

Städning länkas hårt till den egna kroppen och dess utsöndringar och avfallsprodukter och blir därigenom något mycket privat och intimt, mer privat och intimt än sexualiteten som det sedan länge är accepterat att låta andra intressera sig för och befatta sig med.

Svenska kändisar förväntas när som helst frimodigt och utan rodnad svara på frågor om sina onanivanor. Sina städvanor vill de helst behålla för sig själva. Det måste finnas någon fredad sektor också i ett mediasamhälle.


Little did he know.

Boken är tryckt 2002 och även om det inte är kändisar som frekventerar städprogrammen - ännu, så är nog en av poängen för de medverkande att få sina 15 minuter i rampljuset. En tjej blev av med jobbet i en te-butik efter medverkan i ett sådant program och jag kan inte låta bli att undra hur hon tänkte. 

Nej samtiden går snabbare. Jag är inte överens med de 62% som har svarat i min omröstning. Jag tror inte att tiden går snabbare för att vi blir äldre - jag tror att tiden går snabbare för att vi tillåter det.

2002 var städning en fredad sektor i mediasamhället och i veckan började man föda barn i SVT. I en intervju med en av de medverkande paren läste jag att de "hoppades att lilla Linn skulle tycka att det var roligt i framtiden". 

Jag skulle skulle tro att oddsen för det är ganska högt.

Det andra paret sa att det var "en kul grej". Det är väl vad man brukar säga när man sitter och ångrar sig.....efteråt. 

Av Vita Brevis - 29 mars 2008 14:09

Inte fan blev det promenad - det blev städning.

-Gulligt, sa Vito.

-Ren självbevarelsedrift sa astmatikern Vita.

Presentation

Fedjit

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6
7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20
21
22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Följ bloggen

Följ vitabrevis med Blogkeen
Följ vitabrevis med Bloglovin'

Omröstning

Vad föredrar du?
 Pest
 Kolera
 Ghost whisper

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

RSS

Fråga mig

3 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se