Alla inlägg under mars 2008

Av Vita Brevis - 29 mars 2008 11:00

Ljuset är betydligt ljusare än såhär i storstaden - nu ska jag ut och spankulera - eller möjligen flanera. Andra må powerwalka, jag tar mina taxben och strosar iväg.

 

ANNONS
Av Vita Brevis - 29 mars 2008 10:57

Jag såg Kjell Höglund, jag önskar jag var han
Jag gick dit ensam
Anna sa hon sett dig på stan
Hon sa du såg glad ut och hade ny frisyr
Hon sa den klädde dig, ah
Och jag, jag nynnar mycket men jag sjunger knappt längre

Och är du fortfarande arg?
Är du fortfarande trött?
Önskar du fortfarande att vi aldrig hade mötts?

Säkert


Jag tycker att Säkerts texter liknar Kjell Höglunds ganska mycket men det skulle jag aldrig våga säga till min dotter som avskyr Kjell Höglund

ANNONS
Av Vita Brevis - 29 mars 2008 10:53

.....Det här är vad alla har sagt om mig;
Håll dig borta från elden, gå inte ute, bär alltid mössa,
klä in dig i wellpap, för du kommer skadas, ge dig aldrig hän
Du har så veka leder, du kommer skrapa dina knän
 Säkert 

Av Vita Brevis - 29 mars 2008 10:15

Januari - Kura skymmning en stund till.

Februari - Kallt så in i bomben, IKEA-ljusen räcker månaden ut.

Mars - Vårvinter med sol och skarsnö

April - Väntan på värme...kortisonspruta

Maj - Björken blommar...har man tur så blir det lite värme...Vita speedar upp. Ljus!

Juni - Pollenallergi och full speed. Ljus!

Juli - Bad och allergier och Ljus!

Augusti - Hoppla vad fort det gick, ajdå Gråbon blommar....mörka kvällar.

September - Mellanmånad med en andra blomning av Gråbo om man har tur... kreativitet i brist på värme

Oktober - Kalasmånad.

November - Kalasmånad och bunkring av IKEAs stearinljus

December - IKEA-ljusen brinner som tusan hela månaden.

Av Vita Brevis - 29 mars 2008 10:10

Jag har aldrig kommit överens med torsdagar - jag tycker inte om dem. Det finns en massa sånger om torsdagar och inte alls så många om onsdagar och det måste ju betyda något? Den enda jag har hört om som har samma problem som jag är Douglas Adams, författaren till Liftarens guide till galaxen.

För mig är torsdagar litegrann som när jag sprang 60 meter i mellanstadiet, med taxbenen, och låtsades få skräp i ögat på upploppet för att slippa komma ultra-sist. Torsdagar är strategiskt placerade som en "spärr"innan helgen......man ska sega sig igenom en helt onödig dag innan man får slappna av. Måndagar är mer "kavla upp ärmarna och ta i"...tycker jag.


Av Vita Brevis - 29 mars 2008 10:02

Biggans tema....är det färger, veckodagar eller listande i allmänhet - svårt att veta?

Färger....

Jag har aldrig gillat blått av någon anledning, trots att jag vet att den blivit världens populäraste färg i en omröstning. Det kan ha att göra med att mamma alltid har envisats med att måla det mesta i antingen dalablått eller en kulör tre snäpp mörkare än dalablått och med ett stänk grönt i.

Jag har nog aldrig haft något blåmålat i mitt hem, frivilligt.

I min familj har nästan alla blå eller blå-gröna ögon utom jag, jag har grön-bruna med gula fläckar. Mina ögon skiftar färg efter humör och jag har alltid önskat mig ännu mörkare/brunare ögon. Jag har bara träffat två andra människor med samma ögonfärg och Vito är den ena. Det var väldigt spooky i början att titta in i likadana ögon som mina. Nu gillar jag mina ögon fast de kunde ju vara lite mer "klarsynta".

Av Vita Brevis - 29 mars 2008 09:51

Jag hälsade på barn och barnbarn igår. Lill-Vita är en sådan förtjusande och lättroad liten baby. Söt som en liten karamell och mycket pratglad. Men efter några timmar blev mormor Vita fruktansvärt trött. Jag är inte van längre...jag kommer inte ihåg att det var så jobbigt allt passande och att aldrig få bestämma själv när man ska göra saker. Det var förmodligen inte lika jobbigt då heller. Jag var inte lika trött - då. Husrenovering, barn och hundar men jag minns hur förbryllad jag blev när folk sa: Oj vad du måste ha det jobbigt.

Jag hade aldrig barnvakt heller. När mormor eller farmor kom och hälsade på så var det för att jag skulle kunna jobba ännu mer med ved eller renovering.

Inte konstigt att man är mycket latare nu.

Vi åkte och storhandlade jag och dottern. Den rara lilla kvinnan/mamman säger: Vad spelar du för musik?

-Säkert, du vet de som gjorde Logiskt med Petter.

-Jo jag vet....de verkar väldigt inne, sa hon lite spetsigt.

Hmmm en mamma som lyssnar på Indiepop, lyssnar du på Leslie Feist också?

-Ja.

-Hmmmmmm, hummade hon strängt.

Man kan förmodligen tolka det hur som helst. 

Av Vita Brevis - 29 mars 2008 09:48

Gud, när ska jag bli fridlyst

slå upp i en bok

hon är en ovanlig art

förbjudet att såra

så sätt henne tillbaks där hon stod

Presentation

Fedjit

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6
7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20
21
22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Följ bloggen

Följ vitabrevis med Blogkeen
Följ vitabrevis med Bloglovin'

Omröstning

Vad föredrar du?
 Pest
 Kolera
 Ghost whisper

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

RSS

Fråga mig

3 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se