Alla inlägg under mars 2008

Av Vita Brevis - 20 mars 2008 18:28

Idag såg jag fem släp med skoter på parkeringen till Maxi. Alla verkar ta en välbehövlig blogg-vila och dra till fjällen samtidigt. Fullmånen lyser och det är inte riktigt mörkt ännu. Vita firar vårdagjämningen med fika och biobesök.

ANNONS
ANNONS
Av Vita Brevis - 18 mars 2008 23:16


"Man blir mycket gladare om man inte tänker på sig själv hela tiden".

Kristina Lugn

Av Vita Brevis - 18 mars 2008 21:29

Dagens ämne har varit boendeinflytande, återkommer till det...och nu är dagen slut.

 

Av Vita Brevis - 17 mars 2008 22:42

Till alla er som, liksom jag, INTE tycker att Staffan Westerberg har förstört ert liv. Till alla er som tycker att Vilse i pannkakan och Lillstrumpa och syster Yster är världens bästa serier med synnerligen bra musik .Tryck här

Av Vita Brevis - 17 mars 2008 18:25

Keratin hårvatten, blekgult badrumsposlin, Raketost, Radar, Manolito-glass, Portello (den knallröda som man blev röd om tungan av), Nyckel-öl, Sunderby-rieska, Volvo P 1800, Surf-skurade trasmattor, myggspiraler, potatisbakelser och mjölk-tetran.

Hallon-Oboy, Apelsin-Igloo och Gillestugor. Av Vita Brevis - 17 mars 2008 17:40

Jag fick en liten utmaning av GIS-mormor om mina sågningar av Såsom i himmelen och Underbara älskade och skrev ett långt inlägg - som försvann när jag skulle spara.....morr. Vad gillar Vita för slags filmer då?

Jag kom inte på en enda och letade på IMDB efter samtida svenska filmer som jag tycker om. Jag insåg att de filmer jag gillar är lättviktiga saker till skillnad från "Såsom-filmer". Jag tror att för mig går svenska filmer lätt över gränsen för outhärdligt när det gäller sentimentalitet. Jag tycker inte om hur galenskap/sorg förmedlas i de här två svenska filmerna, och det finns inte en människa jag kan identifiera mig med. Det kan vara så att sorgen/galenskapen förmedlas som någon slags Dramaten-känslor som jag aldrig har sett i verkligheten. Jag gillar inte att svenska filmer alltid måste beskriva svåra känslor på ett sätt som ska verka vara socialrealistiskt men mest blir teatraliskt. Poängen med film är väl att man kan beskriva ett skeende och framkalla känslor i en historia som är allt annat än realistisk....ungefär som Disney gör i Bambi eller Dumbo - man kan leva sig in i filmerna utan att ha en aning om hur en cirkuselefant mår.

Det här kanske inte är samma genre som Såsom i himmelen men det är svenska filmer som jag gillar:


  • Jalla jalla
  • Leva livet
  • Fröken Sverige
  • Miffo
  • Hans och hennes
  • Livet är en schlager
  • Det blir aldrig som man tänkt sig

De här gillar jag också fast de är inte helt nya:
  • Yrrol
  • Potatishandlaren
  • Magnetisörens femte vinter

Presentation

Fedjit

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6
7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20
21
22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Följ bloggen

Följ vitabrevis med Blogkeen
Följ vitabrevis med Bloglovin'

Omröstning

Vad föredrar du?
 Pest
 Kolera
 Ghost whisper

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

RSS

Fråga mig

3 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se