Direktlänk till inlägg 30 april 2008

Fröken Sverige och musiksmak

Av Vita Brevis - 30 april 2008 10:57

Jag tänkte på Genesis igår. Min dotter frågade om en textrad som löd: I´m coming down like a monkey, but it´s alright". Jag har aldrig lyssnat på Genesis, så jag gick bet, men googlade på texten och lyssnade på låten Tonight på Youtube och insåg återigen vaför deras produktion lyckligt gick mig förbi då. Dock - när gruppen splittrades var det mycket viktigt att välja sida: Peter Gabriel - Good men Phil Collins - A big no, no!

Numera samlar Phil Collins på antikviteter, speciellt vapen från slaget vid Alamo, som utspelades i San Antonio i Texas 1836. Collins lovar att han numera är mer intresserad av detta historiska slag än av musik och vi får vara tacksamma. Grattis Phil 57 år!


Det fanns en massa andra musikaliska rätt och fel när jag var ung, förutom att Peter Gabriel var bättre än Phil Collins.

Att lyssna på Fleetwood Mac efter att Peter Green blev schizofren var inte okej liksom att säg att man gillade Roxy Music efter plattan Avalanche.

Om jag offentligt då hade sagt jag föredrog Paul McCartneys solokarriär framför John Lennons skulle jag närmast ha ansetts vara en persona non grata. Numera struntar jag i sånt och lyssnar på Texas-rap, inte för att jag har glömt att jag närmar mig 50 utan för att jag tycker att det är bra musik, precis som en massa annan musik.

Jag gillar filmen Fröken Sverige som skildrar lite av det här fast i nutid. En lite osäker tjej som vill vara alternativ och tvingas acceptera en massa saker som vegetarisk mat, demonstrationer och alternativ musik för att få ha coola vänner. Ibland hoppar det ut små "bimborepliker" ur munnen på henne och "vännerna" tittar medlidsamt på henne.

Till slut ger hon upp (eller växer upp). Hon bjuder in sina vänner på köttgryta och spelar Patrik Isaksson och faller för en kile som absolut inte röstar på vänstern och hon får till sist respekt när hon står för sin Patrik Isaksson-inställning till livet. Det är nog därför jag tycker att det är en så finurlig film....inte alls så mycket ungdomsfilm för den har nog en rejäl igenkänningsfaktor för varje generation. Och jag gillar inte ens Patrik Isaksson.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vita Brevis - 13 april 2015 10:52


Man kanske ska vända sig till hundar eller katter?

Av Vita Brevis - 23 september 2014 22:17


Nu är det bevisat!!

Av Vita Brevis - 6 juli 2013 08:58

Jag har bestämt mig för att spira genuan i lovart och sätta en preventer guy på storen...och segla baklänges genom livet lite oftare. Jag har märkt att man kan säga nästan vilka obegripligheter som helst utan att folk synar. Jag har t.ex sagt att...

Av Vita Brevis - 6 februari 2013 20:49

En (jovialisk dansk) ansvarig på Facebook sitter i Uppdrag Granskning och förklarar leende policyn för näthot med att det beror på om hotaren menar det eller inte. I Köttvärlden behöver man inte bevisa uppsåt om man t.ex. kommer med hot om våld eller...

Presentation

Fedjit

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Följ bloggen

Följ vitabrevis med Blogkeen
Följ vitabrevis med Bloglovin'

Omröstning

Vad föredrar du?
 Pest
 Kolera
 Ghost whisper

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

RSS

Fråga mig

3 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se