Alla inlägg under april 2008

Av Vita Brevis - 26 april 2008 16:17

Vad tror ni om att kombinera de här raringarna i en jädra stor terakottakruka? Höga Solenostemon scutellarioides och hängande Helichrysum petiolare 'Limelight'

ANNONS
Av Vita Brevis - 26 april 2008 15:33

Det skulle vara intressant att veta vad cancercellerna gör när en eller flera celler bestämmer sig för att INTE döda kroppen de bor på, alternativt bara "tar det lugnt". Jag misstänker att processen mycket väl kan vara identisk med människans sätt att ta hand om avvikare.

Okänd.

ANNONS
Av Vita Brevis - 26 april 2008 09:56

Det är väl det här handlar om egentligen - hur man förhåller sig till ett problem och hur man behåller sin integritet om man är satt att granska/ rapportera. DN verkar ha tagit hela Norén-cirkusen på största allvar och de rescenserar boken själva och en redaktör kallar boken för "en hink med skit".

Jag vet inte - det kan vara möjligt men....that´s beside the point på något sätt. Vår störste dramatiker har gett ut sina dagböcker och dagböcker är väl aldrig så roliga ute i offentligheten. Vad Norén har för skäl kan jag dock undra över. Han kanske bara gillar att retas - det räcker för många


Av Vita Brevis - 26 april 2008 09:52

Björkblomningen har nu kommit igång på allvar och fortsätter upp över landet. Med det varma vädret är det alltfler björkar som släpper pollen från hängena. Risken för höga halter av björkpollen omfattar nu hela Götaland och östra Svealand.

 

Av Vita Brevis - 25 april 2008 23:07

Jag hörde en historia igår: Två människor träffas och blir förälskade i medelåldern, barnen är utflugna. De bor ganska nära varandra på varsitt håll men har en relation. Mannen säger direkt att han aldrig kommer att flytta ihop med kvinnan för han är så bränd. Jag menar, vad är oddsen för att man vid 50+ skulle ha undvikit att bli bränd? Löjligt!

Efter tre års särborelation utan en egentlig gemensam vardag säger han plötsligt att han vill ta en paus. Från vad kan jag undra.

Efter en vecka får kvinnan ett anonymt SMS om att särbon har gått tillbaka till sin exfru. Han vägrar att kommenterar det när hon konfronterar honom. Kvinnan väntar fortfarande på att pausen ska ta slut.

Vad ska man tycka om den här lilla moraliteten? Känns det rätt är det oftast rätt. Träffar man någon som börjar med att backa så är det inget bra. Ändras förutsättingarna under en relation så verkar det faktiskt bara korkat att hålla fast vid en ståndpunkt som man intagit i en annan tid i livet.


En reltion är lite som turerna i en dans.....lätt handlag, ett steg mot partnern och ett ifrån snurra runt på egen hand och sedan ihop och ifrån igen men utan att man glömmer bort vem man dansar med. Håller man för hårt känns det obehagligt och håller man för löst uppnås samma effekt. Om man börjar jämföra sin danspartner med andra danspartners så tappar man förmodligen takten - så är det nog!

Av Vita Brevis - 25 april 2008 22:57

Jag läste om en ny företeelse/underhållning, uppläsning av egna dagböcker, från tonårstiden, typ. Jag kan undra över underhållningsvärdet.

Det kan hänga ihop med min fördomsfulla attityd men jag tänker mig att det mest är flickor av Spara-typen som har levt Spara-liv och sparat sina dagböcker med inbillade problem och pinsamma ungdomssynder.

"Korkade människor med tråkiga liv", för att citera Florence.

Sedan har vi Berny Pålsson. Berny har en särställning i utlämnandets konst. Berny är galen och hon skriver om allt - på gott och ont. Berny har förmodligen ofta ont men hon fortsäter berätta historien om sitt liv. Det finns nog många Berny Pålsson och jag tror att vi skulle bli förvånade om alla "Berny" hade sparat sina dagböcker från mellan- och högstadiet. Alla med trauman blir inte galna. Livet har en förmåga att balansera det svåra och alla blir inte summan av sina trauman.

Av Vita Brevis - 25 april 2008 22:55

Var får man flest planteringsjordssäckar för en hundring? Imorgon börjar jakten. Lill-Vitas farmor får vara barnvakt och vi drar ut på jordjakt.

Av Vita Brevis - 25 april 2008 15:25

Det har visat sig att jag hade all anledning att dänga näven i bordet när min nya mobil och min dator inte klarade av att samarbeta förra veckan. Just den modellen samarbetar inte med Mac och den har ingen bluetooth, vilket jag trodde var standard. Jag pratade med ett gäng unga pojkar på butiken här i storstan om mitt dilemma och en sa - inga problem, jag har en Mac det går alldeles utmärkt:

-Slå bara på Airporten och kör med blurtooth!

-Ja, det skulle jag ju kunna göra om det fanns en sån självklar funktion på den här mobilen som ni har kampanj på just nu och som, du borde veta, saknar den finessen. Ge mig telefonnumret till supporten istället! (och sluta tala till mig som om jag var en idiot, tänkte jag tillägga).

Sensmoral: Jag var i min fulla rätt att dänga handen i bordet häromdagen, och det berodde inte på att jag läste bruksanvisningen för slarvigt.....ag var snabb och jag hade rätt! 

Presentation

Fedjit

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Följ bloggen

Följ vitabrevis med Blogkeen
Följ vitabrevis med Bloglovin'

Omröstning

Vad föredrar du?
 Pest
 Kolera
 Ghost whisper

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

RSS

Fråga mig

3 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se