Alla inlägg under april 2008

Av Vita Brevis - 25 april 2008 15:14

När jag gick i femman målade min syster mig inför en klassfest.

Jag tyckte att jag blev jättesöt och otäckt lik Melanie som var min idol.

Det är nog den enda gång som smink har fått mig på bra humör. Konstigt att det inte gav mersmak. Jag har gjort några taffliga försök och några seriösa men det slutar alltid med tvål och vatten. Jag ser på en gång om kvinnor i min närhet har glömt att sminka sig om jag är van att se dem färglagda - ändå är mitt motstånd benhårt. Nu kan jag lugnt skylla på allergi.

 

ANNONS
Av Vita Brevis - 25 april 2008 10:12

Har alltid undrat vad de säger i högtalarna till kabinpersonalen innan man landar. Cross, slide and report? Kryssa, glid och rapportera......Nej det låter inte rätt. Vad skulle de glida på? Finns det en liten halkbana längst fram i flygplanet?

Det låter som när mina barn var små och hällde ut allt shampoo på golvet och åkte rally på fötterna fram och tillbaka - de "Rallyrollade". Det var tydligen väldigt kul med bara några smärre missöden som bulor i bakhuvuden och en obegripligt hög shampo-kostnad.

Jag tror inte att flygvärdinnor gör så men man kan ju aldrig riktigt veta. 

ANNONS
Av Vita Brevis - 25 april 2008 10:12

Vårvindar friska
Leka och viska,
Lunderna kring, likt älskande par,
Strömmarna ila,
Finna ej vila
Förr'n ner i djupet störtvågen far.


Vårvindar friska skjuter snarare pilar in i varje led som nålar som liksom vrids om som av en sadist. Är det konstigt att jag då är avogt inställd till våren? De goda råd man får i låten Sunsreen är bra t.ex:


Enjoy your body,
use it every way you can…don’t be afraid of it, or what other people
think of it, it’s the greatest instrument you’ll ever
own..

Dance…even if you have nowhere to do it but in your own living room. Read the directions, even if you don’t follow them.

Do NOT read beauty magazines, they will only make you feel ugly.

Get to know your parents, you never know when they’ll be gone for
good.

Be nice to your siblings; they are the best link to your past and the
people most likely to stick with you in the future.

Understand that friends come and go,but for the precious few you
should hold on.


Jag saknar dock ett gott råd. Sitt inte i drag - det kan straffa sig senare i livet.

När solstrålarna värmde Övre Norrland när jag var barn slängde jag och de flesta andra barn av oss kläderna för att vi hade längtat efter solen och ljuset så länge, skorna behöll vi av någon anldning på tills tjälen släppte - det var en regel som följdes.

Sitt inte i drag sa de äldre och vi kastade av oss kläderna så fort vi var ensamma och gick klädda i linne och kjol så fort det gick. Aldrig tänkte jag på att det kunde finnas en bakomliggande anledning till påståendet, jag fick aldrig en konsekvensbeskrivning.

Bada aldrig efter maten, den genomskådade man ganska snabbt för att:

1. jag hade aldrig sett en krampande badare

2. jag insåg att föräldrar ville smälta maten utan att behöva vara så alerta på drunkningstillbud.


Sitt inte i drag. Visst såg jag äldre kvinnor med krokiga fingrar och hörde de som klagade på värk men jag såg inte sambandet förrän jag åkte på det själv. Jag satt i drag i full streptokock-infektion en gång för många år sedan. Jag tänkte sjuk+frisk luft=frisk snabbt.


I should have stopped and listened once or twice

I should have closed my mouth and opened my heart

I should have cooled my head and warmth my heart.

Av Vita Brevis - 24 april 2008 22:00

 Alpollenblomningen har självdött i Övre Norrland av den senaste köldknäppen och det blir tydligen inget mellan sälg och björk. Här blommar björken redan och det får gå det med.

 

Av Vita Brevis - 24 april 2008 21:42

Jag försöker hitta en enda sak som får mig att dänga näven i bordet och skrika som en fotbollsfanatiker och tänker - vafan....är det så jädra viktigt med en boll som hamnar fel så att man behöver skrika och dänga?

Plötsligt och utan förvarning minns jag när jag försökte få min nya mobil att samarbeta med datorn förra veckan och tvingades nästan läsa bruksanvisningen men tvekade i sista sekunden och tänkte - äsch hur svårt kan det vara? Jag försökte själv och det slutade med hand-dängning och fula ord.

Det är nog helt normalt att dänga lite under fotbollstittning ändå. 

Av Vita Brevis - 24 april 2008 21:33

Mamma sa alltid - Flytta inte ihop med en man innan ni har tapetserat ett rum ihop! Hon sa inget om att klä in en balkong i grön nålfiltsmatta men det måste ju vara likvärdigt - jädrar vad roligt vi har haft!!

 Vi har måttat och ritat och skurit och passat in och lyckats och det är så skönt när man har samma inställning. Det ska gå snabbt mellan beslut och resultat. Det viktigaste är att det händer saker. Det är mindre viktigt  att folk som kommer på besök går ner i brygga av beundran för att det är gjort med millimeterprecision.

Det är snyggt gjort men en petimeter-människa skulle förmodligen hitta fel men "that´s beside the point". 

På Canal + trillar svarta och blå män på det gröna gräset och Vito är märkbart skärrad........fotboll är viktigt, eller? 

Av Vita Brevis - 24 april 2008 20:42

Det är derby igen och det betyder inte så mycket för Vita. Det finns mäniskor som tycker att det är tokviktigt men jag hör alltså inte till dem. Jag tycker att Loke Martinssons texter är mycket viktigare.


Jag är snäll idag. Hon sa: Vad menar du med det?

Jag svarar: Ingen vet vad ingen kan förstå.

För det är ju så med livet 

vad som byggs ska sen bli rivet 

För därför är jag snäll idag 


Här är det sommar och björkarna har slagit ut - min mamma säger att i Övre Norrland får man nöja sig med att snödrivorna krymper dag för dag. 

I Svealand är det som eljest.

Norra stå har fått sätta upp ett nytt nät för 200.000 kr fast raketerna som stoppade matchen vid senaste derbyt kom från Hammarbys läktare...voj voj - så kan det vara.


Här blev det grön nålfiltsmatta istället för Astroturf på balkongen - mjukare och skönare och 75% billigare.

Så kan det gå! 

Av Vita Brevis - 24 april 2008 13:20

Är ett citat från filmen Hair. Jag går nog på samma linje och väljer en annan frisörska nästa gång.....för hur kul är det med ett generiskt utseende?

The rest is silence.

Presentation

Fedjit

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Följ bloggen

Följ vitabrevis med Blogkeen
Följ vitabrevis med Bloglovin'

Omröstning

Vad föredrar du?
 Pest
 Kolera
 Ghost whisper

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

RSS

Fråga mig

3 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se