Alla inlägg under juni 2008

Av Vita Brevis - 11 juni 2008 20:10


Ibland funderar jag på hur folk skulle reagera om de visste hur de samtal jag har i vardagen blir till små blogginlägg . Skulle de känna igen samtalet beskrivet från mitt håll? Lite som när man träffar på kändisar som är privata och knappt går att känna igen utan allt studiosmink. Man är nog inte helt objektiv när man återger samtal – och varför skulle man vara det?

ANNONS
Av Vita Brevis - 11 juni 2008 20:09


Family, community and political quarrel, carried on today with illogical and ambigious words, will have to cease. Instead of obstinate opposition there may be calm co-operation. Insted of bitterness there may be bliss.
Charles Blitz

ANNONS
Av Vita Brevis - 11 juni 2008 20:08


Vad trevligt att alla blev så glada när Sverige vann i Innsbruck igår.
Jag rycks inte med - efter nationalsångerna är jag nöjd.
Jag förstår inte reglerna och jag kan inte lyssna på alla språkgrodor från sportkommentatorerna. Jag kan liksom inte ändra fokus från språket till spelet, eftersom jag inte är tillräckligt intresserad av spelet.
Så jag satt och försökte jobba bredvid fyra tjoande, intresserade människor som fascinerades lika mycket av att jag är otalt ointresserad. 2x45 minuter är åt skogen för länge ibland. Jag somnade iaf ovaggad, jag blir så trött av andras dramatik.

Av Vita Brevis - 11 juni 2008 20:07


Mamma -Ska vi träffas på onsdag, du måste ju ha nyckeln?
Jag – Vi kanske kan äta lunch?
Mamma – Jag ska till NN som jag har försummat sista veckan, jag kan faktiskt inte dela upp mig i hur många delar som helst!
Jag – Jag begär inget av dig men du skulle kanske överväga att då och då lägga dig med kuddar under benen och ta dig en funderare.
Mamma – Ja ja, sluta tjata Jag cyklar till bussen så får du hämta den och cykla hem den. Jag lämnar nycklarna i ett kuvert på ett bra ställe.
Jag – Så du vill inte träffas på en lunch?
Mamma – Hur skulle jag ha tid med det? Jag ska ju med bussen!

Av Vita Brevis - 10 juni 2008 21:02

För Vita är det skitlånga dagar med massor av hjärnarbete men samtidigt jätteroligt. Ingen trådlös uppkoppling på kvällarna men precis just nu är det fotbolls-EM i idrottstokiga familjen så jag får familjedatorn för mig själv för en stund. Jag skulle ge en peng för en säng eller lägre ljud på TV:n. Fotbollskommentatorer är lite hysteriska kan jag tycka. Tur att Vito får se matchen i "lugn och ro" eller iaf med folk som är lika entusistiska.

"Han är ju inte gjord av bomull eller glas, Ljungberg" - det är verkligen julafton för sportfloskelhäcklare. Gud ske pris!

Av Vita Brevis - 10 juni 2008 16:58

Fem steg för en roligare arbetsdag 

1) Välj att trivas


- Allting startar med att du deklarerar: från och med NU ska jag ha arbetsglädje. Det här fungerar så klart inte så att - poff! - nu är du glad, men det är en start. Sedan kan du börja med något lätt, som alla kan göra. Ge en ros till en kollega som gjort något bra. Hämta en kopp kaffe till den som sitter bredvid dig. Vi måste förstå att lycka inte är ett nollsummespel. Ett av de absolut bästa sätten att bli glad själv är faktiskt att göra andra glada.

2) Välj att ha relationer
- Kom ihåg att säga "Godmorgon!" när du kommer på morgonen. Det finns gott om arbetsplatser där man kommer in och säger "Godmorgon" och så är det helt tyst! Det är lite knäppt, men det är faktiskt en av de saker som jag lär folk - att säga godmorgon.

3) Sluta vara avundsjuk
- Tävlan finns på alla arbetsplatser. Men det blir inte bra om du tillbringar din tid med att vara svartsjuk på andra. Detta är saker som vi alla måste jobba med. Jag kan bara se på mig själv, klart att man kollar hur det går för andra som håller på med liknande saker. Men jag vet också att varje gång jag tänker "Oj, han säljer fler böcker än jag gör", så förlorar jag massor av energi. Det är mänskligt att göra det. Vi gör det allihop. Men jag kommer ihåg vad Mats Wilander svarade när han i början av sin karriär fick frågan "Vill du bli Björn Borg nummer två?" Nej, svarade han, jag är hellre Mats Wilander, nummer ett.

4) Öva upp din förmåga att vara glad
- Det finns en sak som jag vet fungerar. Alldeles säkert. Om man varje dag skriver ner tre goda upplevelser som man haft just den dagen. Gör du det i två veckor är du glad i tre månader därefter. Anledningen är att du tränar upp din hjärna att komma ihåg de positiva sakerna, i stället för att bara minnas de negativa.

5) Skaffa dig ett mål
- Blunda och föreställ dig den perfekta dagen. Tänk hur dagen börjar, vad du gör, vad som händer sedan. Gör du det här som en återkommande övning kommer du att få ett mål på köpet. Du kommer att upptäcka att du plötsligt vet vad det är du strävar mot.
Av Vita Brevis - 10 juni 2008 16:46

Jag valde att prata med min "granne" som varit på konferens och gruvade sig för ett bröllopstal han ska hålla nästa vecka. Vi var överens om att boken "Konsten att vara snäll" och "Den sjunde dagen", av Stefan Einhorn, nog är bra att tjyva ur.

-Man vill ju vara lite rolig eler iaf lättsam också, påpekade han.

-Ja du kan ju alltid ta Vitas första regel: Älska som om du aldrig blivit sviken och dansa som om ingen såg på, föreslog jag.


Presentation

Fedjit

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

Följ bloggen

Följ vitabrevis med Blogkeen
Följ vitabrevis med Bloglovin'

Omröstning

Vad föredrar du?
 Pest
 Kolera
 Ghost whisper

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

RSS

Fråga mig

3 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se