Alla inlägg under juni 2008

Av Vita Brevis - 6 juni 2008 12:18

Jag tjyvar av en medbloggare - "den första regeln om tidelag är att inte prata om tidelag".

Efter Eskil Jordbruksministers korkade inlägg i riksdagsdebatten om gränsdragningar angående djursex har nätet exploderat av alla typer av inlägg.

Det här är dock en kristen högoddsare:


Jordbruksministern Eskil Erlandsson förlöjligas och ifrågasätts och hånas efter ett uppmärksammat uttalande i riksdagen. Detta är en kristen blogg så jag ska inte återge här vad han sa, men karln har ju rätt!

Ändå blir folk upprörda. Märkligt. Sedan kan jag säga så här: Sex ska vara mellan man och kvinna och dessutom inom äktenskapet.

Om fler höll sig till detta så skulle en sådan här debatt aldrig bli så speciellt uppmärksammad. För rubbar vi det normala då kan vi inte hantera det onormala!

Av Vita Brevis - 6 juni 2008 12:04

 Hittade det här testet hos Kaela

En sann optimist är sällsynt och inte alltid uppskattad av omgivningen. Ofta fnyser vi åt de hurtiga duktigpellar som inte verkar påverkas av vare sig dåligt väder eller trafikstockningar. Hur kan de inte se världen som den är, full av irritationsmoment och orättvisor, frågar vi oss. Men sanningen är att optimisterna troligen vet att varken världen eller människorna som befolkar den är perfekta, de väljer bara att fokusera på det som är positivt. Denna inställning har sina fördelar: bättre hälsa, mer energi, ökad kreativitet och en allmän känsla av välmående. Men att vara optimist har också sina nackdelar. Överdrivet optimistiska personer kan lida brist på sunt förnuft och överskatta sig själva och sin förmåga. Men samtidigt ska man komma ihåg att överdriven pessimism kan leda till sämre hälsa, sämre relationer, känslor av hjälplöshet, depression och att man presterar sämre. Det bästa är att hitta en balans: en optimistisk attityd blandat med en hälsosam dos sunt förnuft.


Du är inte alltid optimist, men din optimistiska sida tar ofta över. Du är ganska realistisk och ser för det mesta saker för vad de är. Denna inställning till livet lönar sig, både i ditt privatliv och professionellt. Ditt sätt att se på livet ger dig inte bara mer energi, det gör också att du kan mobilisera dina krafter och fortsätta kämpa när du upplever motgång. Du ska uppskatta och vårda den här sidan hos dig själv, den är en av dina styrkor.

Av Vita Brevis - 6 juni 2008 11:37

Jag sitter och förbereder mig för dagen och känner mig tacksam. Jag har bara varit vaken en liten stund inatt, lagom för att  lösa DN-krysset.

På Rachel Ray skriker publiken högt över en ny metod för att få bort påsar under ögonen för 800 dollar. Man tittar på bilder på ögonpåse-kvinnor före och efter och skriker Oh my God! Jag tänker bara - oj hjälp skaffa en hobby!

Det finns många saker som väger upp Vitas påsar under ögonen. Gårdagens jättetrevliga middag och vinsten i På påret-spelet. Jag är Vito är ett rätt bra team - han förvirrar och jag chansar vilt. Kul spel iaf. Vi hade en göteborgare o motståndarlaget men det hjälpte dem inte - jag har alltid trott att Göteborgare skulle kunna hänga med i Oldsbergs "egna" humor i ledtrådarna. Trodde att den var Västkustsk men så är det nog inte.

Vi vann 1-0 till Vita och Vito! 

Av Vita Brevis - 5 juni 2008 17:46

Joseph Fritzl har fått brev från 300 beundrarinnor som var och en hävdar att han är "missförstådd" och "god innerst inne". Själv har jag andra kriterier för godhet och .....vad är det egentligen att missförstå?

Hjälpare är sig lika, de tror att de kan ändra på andra så att de blir som de själva. Just den här hjälparkategorin står i en klass för sig och det säger väl mer om deras eget behov av hjälp.

Hjälpare har nog en rätt arrogant självbild. 

Man ska inte kritisera det man inte kan förstå...jo, det ska man visst det!

I det här fallet speciellt. 

Av Vita Brevis - 5 juni 2008 17:40

Eller storstadsvarning, kanske?

Idag promenerade jag på en starkt trafikerad trottoar med många människor som var på väg åt båda hållen. Jag pratade i mobilen med dottern och plötsligt hamnade jag ute på vänsterkanten. För att inte krocka med en liten tant så klev jag ner på gatan och sa: Ojsan då ursäkta!

Tanten spände ögonen i mig och sa iskallt men högt och tydligt: Det är faktiskt högerregeln som gäller här!

Dottern sa: Hörde jag rätt?

-Japp, sa jag  och vi var överens om att sådant händer ytterst sällan i Vita-land. Det är faktiskt andra gången jag har blivit åthutad efter att ha tagit på mig skulden och sagt förlåt,för att jag har varit klumpig.

Det måste väl vara höjden av tantighet att skälla när motparten har sagt Hoppsan/Förlåt/Ursäkta. Eller har jag fel? 

Av Vita Brevis - 5 juni 2008 17:35

Jag gillar verkligen att lyssna på trafikmeddelandena i Radio Stockholm. Då, när man hör om trafikstockningar eller små tanter som promenerar mitt på motorvägen och bilister som uppmanas att ta det försiktigt, just då inser jag att den här stan är ju skitstor.

Då kan det vara skönt att reflektera på balkongen en stund

 

Av Vita Brevis - 5 juni 2008 15:42

Jordbruksministern svarar på en fråga från Monica Green (s) om det inte borde vara dags med ett totalförbud mot sex med djur. I dag säger lagen att det är förbjudet att skada ett djur fysiskt eller psykiskt.

Eskil Erlandsson inledde debatten med att säga hur fel han tycker det är att utnyttja djur sexuellt. Eskils svar handlar om att gränsdragandet är svårt (och det är omåttligt roligt). Över 29 000 personer har sett Eskil prata djursex på Youtube redan.

I Aftonbladet kan man också läsa vad andra politiker tycker om Eskils uttalande - och det här är politiker som  jobbar för ett förbud mot djursex. De fall som anmäls handlar inte om tikar som blivit smekta på spenarna eller hundar som har slickat i sig något gott från "fel"kroppsdel. Det handlar om i första hand ston som utsätts för brutalt sexuellt våld, ofta med kniv och ofta med dödlig utgång......om vi ska återföra debatten till verkligheten. Gränsen är inte sådär himla hårfin, tycker jag.

Då kommer det här ljushuvudet Ulf från Miljöartiet och svarar såhär och plötsligt blir hela debtten ännu roligare. Frågan var väl knappast "Brukar du antasta dina husdjur?"

 

Av Vita Brevis - 5 juni 2008 15:38

Komikern Eddie Izzard talar i en show om att det är märkligt att de sakt­modiga inte samlas för att hävda den rätt bibeln ger dem i citatet "saliga äro de sakt­modiga, ty de skola besitta jorden". Izzards reso­ne­mang bygger på att de sakt­modiga ännu inte besitter jorden och det är på tiden att de får göra det.

 




Presentation

Fedjit

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

Omröstning

Vad föredrar du?
 Pest
 Kolera
 Ghost whisper

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

RSS

Fråga mig

3 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards