Alla inlägg under juni 2008

Av Vita Brevis - 2 juni 2008 04:35

Läser i Tara att åldersnoja är helt ute och man har frågat en massa folk om vad de önskar att de hade vetat som 25-åringar.

Två svar intresserar mig för att de sticker ut och för att de liknar svar som jag själv skulle ha kunnat ge: Unni Drougge önskar att hon hade vetat att kärlek inte gör ont för om det gör ont så är det inte kärlek.

Kenny Bräck svarar att han önskar att han vetat att han vissste mycket mindre än vad han trodde i den åldern.

Kennys svar hänger lite ihop med min omröstning om tantvarning - jag tänker såhär: när jag var 25 trodde jag precis som Kenny Bräck att jag visste allt och att alla andra var antingen velpottor eller inte förstod sitt eget bästa samtidigt som jag brydde mig massor om vad folk tyckte om mig.

Nu vet jag att people are people med eller utan min medverkan och jag struntar i vad folk tycker. Jag struntar inte i folks åsikter men jag ängslas allt mindre över vad andra tycker om hur jag lever mitt liv. Alltså borde inte svarsalternativet "Att ängslas över vad folk ska tycka" få så många röster, då jag hör alla jämnåriga som kommit fram till samma sak. Tantvarning är kanhända ett trixigare begrepp än vad man först tror. Folk är kanske så kloka så att de ser tantbegreppet i ett vidare perspektiv. Tantig - det är vad jag var i 25-årsåldern när jag ängslades över vad folk skulle tycka. Ju äldre vi blir ju mindre tantiga blir vi - även Kenny Bräck.

Unni Drougges insikt om att kärlek inte gör ont är genialt i sin enkelhet och följer Vitas andra axiom: Känns det fel så är det definitivt fel. Man kan skriva väldigt långa inlägg och ge exempel på människor som inte tar tecknen på allvar och som intalar sig att det är kärlek fast det gör ont men det hjälper intevare sig man är 25 år eller 50 år....och det är synd

Börjar plötsligt nynna "Om kärleken vore enkel"..av Mia Sandberg

Av Vita Brevis - 1 juni 2008 22:01


Personer som har ledgångsreumatism har också en något ökad risk att få andra s.k autoimmuna sjukdomar. Men ärftliga faktorer tycks skydda de som har ledgångsreumatism från att få den svåra psykiska sjukdomen schizofreni, som normalt drabbar ungefär en procent av befolkningen, men som är mycket sällsynt hos personer med ledgångsreumatism.

Av Vita Brevis - 1 juni 2008 14:21

Första helt lediga sommardagen och jag hör mig själv säga:Javisst! På frågan om jag kan köra 16 mil för att köp en babypryl. Just idag hade jag kunnat sitta kvar på balkongen och ta det lugnt och inte irritera mig på fotbollsrelaterat trafikkaos. Å andra sidan: glassen är uppäten, kaffet urdrucket, tvätten är hängd och Svampkungens son utläst så det är kanske lika bra att ge sig ut på vägarna.

Lite kuriosa: När Vito såg adresen dit vi ska (det är alltså en mycket liten håla utslängd på slätten) sa han: jag hade en flickvän för 33 år sedan vars föräldrar bodde på samma adress. Jag gillar höga odds.

Presentation

Fedjit

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

Omröstning

Vad föredrar du?
 Pest
 Kolera
 Ghost whisper

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

RSS

Fråga mig

3 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards