Alla inlägg under juni 2008

Av Vita Brevis - 24 juni 2008 10:25

Jag råkar ibland...ganska ofta i storstan, på människor som skämtar med rasistiska och sexistiska förtecken. I min vänkrets och i mitt arbete är det inte okej. Jag skrattar inte åt plumpa skämt och jag sopar till herrar verbalt om de försöker "Lilla-gumma" mig. På midsommarens festligheter fick jag verkligen hålla i mig flera gånger. Att slänga ur sig fördomsfulla skämt för att få andra att skratta verkar skapa en slags gemenskap som jag inte förstår mig på.

Jag blev aldrig synad utan tittade bara åt ett annat håll för att slippa dras med men jag tänkte på vad jag skulle svara om jag blev provocerad.

-Tyvärr, jag får inte skratta åt sådant - jag har skrivit på en policy.

Det skulle förmodligen lägga sordin på stämningen och det är inte sant heller.

Jag behöver inget policydokument - jag har aldrig skrattat åt sånt.

ANNONS
Av Vita Brevis - 24 juni 2008 10:08

Imorgon ska min mamma på stor middag med underhållning.

Han som underhåller hade ett gig i byn där jag bodde för 15 år sedan och höll en lång och väldigt rolig monolog. Mitt i monologen nämnde han min dåvarande svägerska som bodde 35 mil bort. Alltså min ex-svägerska har haft en biroll i en skröna berättad av en känd ståuppare.

ANNONS
Av Vita Brevis - 24 juni 2008 09:57

Jag har en kompis som spelar in Skuldfällan om han inte kan se det och laddar upp med pop corn och tittar på programmet ungefär som andra tittar på pornografi.

Efter en snabbtitt igår (min första snabbtitt på en massa program som jag aldrig har sett förut) kan jag "förstå" fenomenet. Programmet är faktiskt upplagt för gluttare. Man kan tryggt förfasa sig över folks dumhet och klantighet utan att behöva känna medlidande eller empati. Man kan låtsas att man är immun mot livets slagsidor och tryggt fortsätta på livets invanda kostigar.

Av Vita Brevis - 24 juni 2008 09:49

Jag gillar inte att titta på TV. När jag är ensam med en fjärrkontroll så zappar jag konstant för att slippa reklampauserna och det är bara uppstressande.

Igår visade någon av kanalerna en ensam mamma som sökte herrsällskap. En kort ljus tjej med västsvensk dialekt skickade hem en kille från programmet.

Killen blev ledsen eller besviken och ville inte krama om henne när han blev dissad - helt logiskt, tycker jag.

Tjejen sa ungefär såhär rakt in i kameran: Det här bevisar bara att jag valde rätt. Jag vill inte ha en sådan pojkvän...jag vill ha en pojkvän som kan ta svåra situationer.

Oboy vilket våp, tänkte jag.

Killen var ledsen och kände sig avspisad. Skulle han då ha skrattat bort sin sårade herr-ego, eh? Skulle det ha varit bättre om han ljög och sa att han inte var besviken? Nej jag tyckte att han gjorde helt rätt och hoppas att han undviker sådana TV-program, och sådana flickor i fortsättningen.

She

Av Vita Brevis - 24 juni 2008 09:42

Hon var en typ av kvinna som jag aldrig hade lärt mig att kommunicera med. När jag vände på huvudet ett kvarts varv åt höger såg jag att hon inte var ensam.

Runt bordet satt ett helt gäng kvinnor med samma generiska utseende.

De sade sig slå vakt om individualismen.

Vita Brevis 

Av Vita Brevis - 24 juni 2008 09:29

"That Cyd! When you've danced with her you stay danced with"

Fred Astaire


Av Vita Brevis - 23 juni 2008 18:02

Av Vita Brevis - 23 juni 2008 17:39

Midsommaraftonen gav en lektion i konsekvenserna av avancerad curling i barnuppfostran med 30+are som krävde uppassning av gamla föräldrar...spooky.

"De unga" tog fram iPod och musikanläggning och spelade rap på verandan och alla försök till konversation försvårades. När jag insåg att de spelade Dr. Dre fick jag en sådan lust att säga:

-Är inte Dr. Dre ganska mainstream?

-Själv lyssnar jag på Z-ro och ska starta föreningen "Mormödrar för Houston-rap" om jag hittar några fler som kvalar in.

-Och håll med om att Bun B är ganska beige utan Pimp C?


Jag besinnade mig.

Presentation

Fedjit

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

Följ bloggen

Följ vitabrevis med Blogkeen
Följ vitabrevis med Bloglovin'

Omröstning

Vad föredrar du?
 Pest
 Kolera
 Ghost whisper

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

RSS

Fråga mig

3 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se