Alla inlägg under juni 2008

Av Vita Brevis - 23 juni 2008 17:23

Jag börjar tro att synen på konflikter är lite beroende på vilken kultur man kommer ifrån. Jag har haft konflikthantering i min hemstad och jag som i det privata undviker konflikter, därför att jag kommer ihåg alla hårda ord, har inga problem alls att ta upp skitsvåra konflikter i hemstadens arbetsliv.

I arbetslivet är väl kanske inte de hårda orden det stora problemet - snarare att man inte tar upp saker i ljuset eller irriterar sig på fel saker.

Jag kanske ser väggen i tid här? Förstår kanske de kulturella och smått rituella sätten att konflikta - och viker undan i tid?

Jag var alldeles svettig efteråt - hade lökringar under armarna - men det blev väldigt bra diskussioner.

ANNONS
Av Vita Brevis - 23 juni 2008 17:06

Jag har tillbringat en trevlig midsommarhelg i Svealand, med Svealänningar. Konversationen runt sillunchen var stundvis bisarr - lite som SM i Norrlandsreferenser. För varje kliché om Norrland så plingade en klocka i huvudet på Vita *ping*.


Första pinget:

-Norrländska är ju inte så svårt att förstå, om man jämför med skånska.

-Jamen 2/3 av landet kan bara inte ha samma dialekt

-????

-Okej, jag t.ex har lättare att förstå en Malmöit än en som pratar Pitebondska.

-Nähä!

-(Tänker) OboyAndra pinget:

- (stolt) Jag har inte varit längre norrut än till Gävle/Hudik/what ever

-Gävle är väl knappast Norrland

-????

Okej, det gör inget för jag hade inte varit i Skåne förrän jag var 40 år men det är inget fel på Götaland för det.

-?????

Sörlänningar kan stoltsera med sina bristande geografikunskaper men det kan aldrig en Norrlänning.


Tredje pinget:

I Norrland snusar alla tjejer, va?

-(tänker) pucko

-(säger) Jaha - är NN (vid bordet) från Norrland

-?????

Men vi sopade banan med Svealands TP-elit, jag och Vito


ANNONS
Av Vita Brevis - 23 juni 2008 17:04

Vi är vad vi utger oss för att vara och därför är det viktigt vilka vi utger oss för att vara.

Varje släktkalas och varje midsommarafton ger oss en möjlighet att omdefiniera vilka vi är.

I det fallet kan alla göra ett medvetet val.

Av Vita Brevis - 21 juni 2008 21:26

You will die of dehydration and malnutrition next week, shortly after hitting the snooze button for the 234,734th time.

Av Vita Brevis - 21 juni 2008 21:02

Det är visst OS i år. Det var en nyhet. Allmänbildningen ger segrar i TP men sådant jag inte är intresserad av fastnar tydligen inte....nä, jag skojar bara. Jag behöver bara scanna tidninshyllan på ICA så vet jag allt om den där grisbonden som var med i ett program som jag aldrig har tittat på och som verkar komma långt på att se bondig ut.

Men OS hade jag tydligen inte scannat in. Tur att vi inte fick någon TP-fråga om det. Jag är inte säker på om velodromcykling är en gren i sommar-OS men jag är rätt säker på att 5 mil gång är det. Det blir min enda insats i årets OS - att titta på upploppet i den ädla sporten "5 mil gång" - eller som Janne Byund sa: Fan det är ju långt - det är ju som mellan Sävar och Burträsk!

Av Vita Brevis - 19 juni 2008 23:08

Vita ska ta bloggpaus på midsommaraftonen och åka ut i skärgården på stort släktkalas.

-Jag tar med mig en anteckningsbok om det dyker upp några idéer till seminarierna nästa vecka, sa jag.

-Du kommer inte att hinna ta upp den för jag har hotat med att vi ska klå de andra i TP, sa Vito.

Det kommer att bli en lång midsommarnatt - carpe diem för helvete.

Av Vita Brevis - 19 juni 2008 14:32

Idag i bankkön stod jag och försökte att inte pratsjunga med Chamillionare i "True". När jag kom fram till kassan höll jag på att säga:

Give that title to the late, great DJ Screw.

Pinsamt? Johodå

Presentation

Fedjit

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

Följ bloggen

Följ vitabrevis med Blogkeen
Följ vitabrevis med Bloglovin'

Omröstning

Vad föredrar du?
 Pest
 Kolera
 Ghost whisper

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

RSS

Fråga mig

3 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se