Alla inlägg under juni 2008

Av Vita Brevis - 15 juni 2008 13:54

"Varför slocknar vissa samtal innan de börjat? Kanske för att vi så ofta positionerar oss, vill ha rätt".

"Om samtalen dör blir vi aggressiva".

Susanne Björkman som gjort radiodokumentärer i 30 år, i en intervju i dagens DN.

Susanne introducerade dröjesmålet och tystnaden i dokumentären, en metod som en slags påtryckning och som skapar eftertanke, förväntan och skönhet i vardagen


Susanne har en tanke om att de höga sjukskrivningstalen hänger samman med bristen på samtal - och det tycker jag är en klok tanke.

Är man inte efterfrågad i ett samtal i arbete eller vardag så tar det sociala immunförsvaret stryk. Blir man inte bekräftad i en dialog så blir man nog sjuk till slut. 

ANNONS
Av Vita Brevis - 15 juni 2008 13:28

ANNONS
Av Vita Brevis - 15 juni 2008 11:31

Samantha: I think I have monogamy. I caught it from you.
Carrie: Yes, it's airborne.

Sex and the city 

Av Vita Brevis - 15 juni 2008 11:25

Jag har problem med att göra mig förstådd i södern ibland, helst när det gäller tidsangivelsen "nästa vecka". När börjar "nästa vecka" och när säger man "den här veckan" eller "veckan som kommer"?

Själv har jag börja använda "veckan som kommer" oftare för att inte skapa missförstånd. "Nästa vecka" är ett luddigt begrepp på en lördag t.ex. 

Av Vita Brevis - 15 juni 2008 11:20

Himla meningslöst att Spanien vann igår - det borde vara förbjudet att ställa upp i fotbolls-EM utan ordentlig nationalsång!

-Vafalls, nynna nationalhymnen - Gud förbjude '*muttrar Vita*

Av Vita Brevis - 15 juni 2008 11:04

2006 års mentala Pitebo Dolly Parton spelade i Stockholm i fredags. Jag parallelläser DN och SvD och förbryllades när jag slog upp DNs kulturdel idag och läser nästan exakt samma text om Dolly-konserten som var inne i Nyhets-delen igår. Jag kan undra varför man gör så, för jag känner mig lite lurad när jag läser en text som jag vet att jag redan har läst.

 

Av Vita Brevis - 14 juni 2008 15:06

Idag träffade jag en ängel på Apoteket. Mitt lokala apotek i storstan har ett obegripligt system: om man ska hämta ut flera recept så erbjuder de att skicka ett SMS när beställningen är färdig - det låter ju både trevligt och bekvämt. Problemet är att de har ingen rutin för att ta emot de kunder som får SMS och skyndar tillbaka för att hämta ut sina mediciner.

Så jag stod där med min mobil och systemet strulade som vanligt. Jag gick fram till en kvinna som jobbade där och frågade hur rutinerna var.

-Jag är stressad - ta en nummerlapp, fick jag till svar.

 -Om man ändå måste köa när man kommer tillbaka så är det ju ett ganska opraktiskt system, sa jag vänligt och log.

Plötsligt tittade den stressade kvinnan upp på mig och sa: Du har rätt, låt mig göra klart det här först så tar jag dig sedan.

Det var lite som när Emil och Borgmästarens Gottfrid såg varandra för första gången - tjoff - det kostar inte så mycket att vara lite snäll i vardagen.

Helst när man har ett serviceyrke. Vi fick kontakt och hon hjälpte mig snabbt och lätt - trots att systemet krånglade. 

Av Vita Brevis - 14 juni 2008 14:49

Initialt ogillar folk förändringar - men sen går det bra, eller?

Jag lyssnar mycket på radio nu när jag har en rosa mobil med radio.

Idag har jag lyssnat på en intervju med landsfadern där han skulle svara på frågor om FRA och riksdagsledamöternas tvehågsenhet inför omröstningen samt det faktum att Fredrik kommer att "regera" ensam under nästa år när Sverige är EU:s ordförandeland - utan president.

Fredrik är en ledare, typ.

Han svarar som en landsfader och ger svar i en intervju som är ett samtal och som aldrig urartar. Jag kan till och med hålla med honom om, appropå Irlands nej i folkomröstningen, att folk i allmänhet kanske inte är så insatta i EU-frågor. Jag kan tro på honom när han säger att det inte är säkert att folk förstod vad de röstade om.....faktiskt. Det är inte helt enkelt.

Jag förstår att många litar på hans trygga ledargestalt men jag förstår inte hur den senaste tidens neddragningar för människor som står långt ifrån arbetsmarknaden ska göra de drabbade tryggare.


Presentation

Fedjit

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

Följ bloggen

Följ vitabrevis med Blogkeen
Följ vitabrevis med Bloglovin'

Omröstning

Vad föredrar du?
 Pest
 Kolera
 Ghost whisper

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

RSS

Fråga mig

3 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se