Alla inlägg under juli 2008

Av Vita Brevis - 14 juli 2008 19:04

Gud (g) har blivit årets varumärke. Pr-byrån Hill&Knowton fick utmärkelsen på Almedalsveckan. Tidningen Dagen och Frälsningsarmén ligger bakom debatt och opinionssatsningen.

"Vi tror att Sverige behöver Gud för en fördjupning av debatten, HAN kan tillföra en extra dimension. Vadå han? Minns Neil Armstrongs svar efter rymdfärden på frågan om hur Gud ser ut - Hon är svart!

Av Vita Brevis - 14 juli 2008 18:56

Jag inser, när jag läser i min goda bok Mäniskans könsliv, att vissa ord har genomgått en förändring de senaste 90 åren. Boken är översatt från tyska och ord som egendomlig och pinsam har helt andra betydelser än vad vi skulle lägga i dem nu. Egendomlig verkar betyda ungefär annorlunda och pinsam är jag inte helt klar över vilken betydelse man ska lägga i.

En prostituerad kvinna får i boken en könssjukdom och det pinsamma är att mannen smittar sin fru. Jag kan väl tycka att pinsam är helt fel ord här. Fruktansvärt eller hjärtlöst eller diaboliskt - men inte pinsamt...tycker Vita.

Av Vita Brevis - 14 juli 2008 18:07

Det är lite intressant det här med vilken slags natur man tycker är vacker. Förlåt alla inlandsbor men jag tycker inte att inlandsnatur med sluttningar sjöar och större och mindre berg är speciellt vackert, dessutom vet man inte om man befinner sig i Norrland, Svealand eller Götaland - det ser typ likadant ut i "Inlandet".

Dalarna ska ju vara så extremvackert men jag vet inte jag.

Nu befinner jag mig antingen i Svealand eller Götaland - jag är lite osäker på den punkten. Folk pratar i näsan ungefär som i Åmål och det kan jag sätta en peng på att det ligger i Götaland - men jag kan ha fel.

Varför är jag då så obehagligt intresserad av huruvida jag befinner mig i Svealand? Jo - så fort jag öppnar truten så säger folk "Aha, du kommer från Norrland!" Men själv har de ofta i de här trakterna ingen aning om huruvida de kommer från Svealand eller Götaland....det tycker jag är i sanning märkligt. Till helgen vet jag med säkerhet att jag ska till Götaland

Av Vita Brevis - 14 juli 2008 11:26

Det var länge sen jag omgavs av en kompakt tystnad. Långt ute på landet utan bekvämligheter, utan grannar inom synhåll och utan trafik är det onaturligt tyst.

Igår värmde vi vatten och tvättade håret i en stor balja i köket och sköljde i regnvatten så håret blev tokmjukt.

Nästa hårtvätt ska bli i sjövatten för nu kommer väl vädret snart, eller hur?

Av Vita Brevis - 14 juli 2008 11:17

Jag läser den skojsiga boken "Människans könsliv" för att se om det går att förstå hur Österrikiska läkare tänkte för 90 år sedan. Allt är inte dåligt men det mesta. Man blandar helt godtyckligt vetenskap, Gud och natur och kommer med enkla lösningar på komplicerade problem. Problemen med industrialismens trasproletariat i Europas storstäder löses enkelt genom att alla flyttar tillbaka till landsbygden - då blir man av med fattigdom, trångboddhet och sedeslöshet - tjoff.

När man beskriver företeelser som inte är linje med budskapet, ger den goda boken svaret att eftersom det inte är bra för läsaren så tänker minsann inte författarna upplysa om det heller - basta!


Av Vita Brevis - 14 juli 2008 11:10

Mobilt bredband på semestern i Svealands urskogar. Varsin dator men bara en uppkoppling. Nämen vad fint då!

Vito vill spela poker och Vita vill blogga.

-Blogga du, säger Vito och dansar samtidigt runt eller börjar ta kort på sin egen kropp ur konstiga vinklar under muntert fnitter, och vill ha uppmärksamhet.

Bloggandet går sådär när man skrattar hysteriskt.

-Okej nu har du bloggat i två timmar - nu vill jag spela poker

-Amen, jag har ju inte hunnit skriva någonting typ

-Amen, det är ju inte mitt fel

Touche

Av Vita Brevis - 13 juli 2008 22:51

Vita lyssnar på Yitzak Schenströms komposition för Heineken, Bastuba och Voltaren.

Av Vita Brevis - 13 juli 2008 22:32

Så här ser man så småningom ut om man drar på sig syfilis

Presentation

Fedjit

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19 20
21
22
23
24 25
26
27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Omröstning

Vad föredrar du?
 Pest
 Kolera
 Ghost whisper

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

RSS

Fråga mig

3 besvarade frågor

Skapa flashcards