Alla inlägg under november 2008

Av Vita Brevis - 14 november 2008 19:46

 Nu är han här, lill-Vito och fast jag inte har träffat honom än så älskar jag nog.

 

ANNONS
Av Vita Brevis - 14 november 2008 10:06

Den viktigaste anledningen till att jag inte får något vettigt gjort, tjatar om min tandläkare och läser årets bloggproduktion i ett svep, är att jag inte vet om mitt nya barnbarn lill-Vito ska komma idag eller på sin planerade snitt-dag nästa vecka. Havandeskapsförgiftning är ett otyg i vilket fall och inte mycket jag kan göra något åt. 160/100 - det är rätt högt blodtryck, va?


ANNONS
Av Vita Brevis - 13 november 2008 18:35

Igår hos tandläkaren låg jag och försökte glömma bort var jag var och tittade på en platt-TV i taket som visade en film producerad av ett bolag som kan heta Dentovision (eller något liknande).

Underhållningen bestod av en filmslinga som gick runt runt med vackra bilder från fjäll och skärgård, filmtrailers samt små "visste du att" som poppade upp då och då.

Texterna var illa skrivna och det hela var mycket irriterande - jag tror att de skulle ha något slags terapeutisk värde.

Den finlandsvenska sköterskan kommenterade filmen när jag satte mig upp (jag tror att det gick ut på att jag hade haft något annat att koncentrera mig på"). Jag skakade uppgivet på huvudet och sa: De borde ha anitat en korrekturläsare.

För övrigt är nyårsraketsäsongen igång för fullt i storstaden. 

Av Vita Brevis - 13 november 2008 18:29

Är det inte väldigt dumt att jag känner mig overksam bara för att jag inte har jobbat med mina "riktiga" jobb sedan jag kom hem?

Jag har tvättat och jag har rivit ut en gammal matta och burit ner den till garaget, jag har haft hantverkare hemma som ha fixat balkongdörren  inför vintern....men räknas sådant verkligen?

Idag efter att tvättberget var bärgat satte jag mig i fåtöljen och läste igenom hela årets bloggproduktion och skrockade för mig själv.

Jag är inte bara en slöfock - jag är även en narcissist! 

Av Vita Brevis - 12 november 2008 14:45

Jag läste en intressant artikel i någon av kvällstidningarna idag angående Carl Hamiltons utbrott när en av tjejerna i Halal TV vägrade ta honom i handen förra veckan. Artikeln gick ut på det här med att man förväntas respektera religiös extremism men däremot inte mellanmänskliga regler i vårt sekulära samhälle. Båda är väl kulturer med regelsystem som man bör känna till - men är det ena mer värd respekt än det andra? För övrigt tycker jag att Carl Hamilton hade rätt att bli uppbragt - det hade jag också blivit....tror jag - snopen iaf.

Här är en medbloggare som tänkt på saken

eller den här artikeln i Sydsvenskan

eller den här bloggen från SEMUS Sekulära Muslimer i Sverige


Mat

Av Vita Brevis - 12 november 2008 14:39

Idag gick jag förbi en restaurant som deklarerade med stora bokstäver på fönstret om sina fullständiga rättigheter - under rättigheterna hade någon satt upp en handtextad lapp där det stod: "Även Mat".

Kameran var med men det kändes lite dumt att ställa sig och fotografera - inte så bra för lunchgästernas matsmältning.

Av Vita Brevis - 12 november 2008 14:28

Idag har jag varit hos tandläkaren igen. Han hade en ny sköterska som började tjata om tandläkarrädsla i allmänhet och hur normalpatienten reagerar. Jag kände att jag började irritera mig på människan för livet är ju ofta lite krångligare än vad man tror och alla mäniskor klarar inte av att "spela normalpatient".  

Jag vill inte i första hand bli botad - jag vill bara inte vara med.

Men jag går dit. Jag kommer i god tid och jag betalar för den här skräckupplevelsen varannan vecka, det räcker för mig.

Att bli botad är inte Prio 1. 

För övrigt tycker jag att Kent är pretentiösa. 

Av Vita Brevis - 10 november 2008 08:28

Vito är rolig. Han verkar tro att man automatiskt är teknisk för att man är man. Igår hade någon sålt in en teknisk lösning med en "burk" för alla ändamål, musik och film typ. Bara att använda ordet "burk" gör mig lätt illamående.

Vito:

-Jamen det är skitfiffigt, man kan ladda ner film och musik och köra allt genom TV:n!

Jag:

-Jamen Vito, det är ju jag som laddar ner - du kan ju inte ladda ner.

Vito:

-Jag kan väl lära mig!

Jag:

-Det är ju bara en fiffig lösning om man har koll på systemet - annars blir det bara bökigt och då är det bättre att köra "Old school". Jag gillar iaf inte att köpa ett koncept som jag inte förstår mig på.

Vito:

-Då blir det väl tvättmaskin istället då *suck*

Jag:

-Absolut inte!


Jag kan mer än vad jag vet att jag kan - men jag pratar inte som om jag kan. Igår "smartade jag ut" (out smarted) vår IT-tekniker.

Presentation

Fedjit

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2008 >>>

Följ bloggen

Följ vitabrevis med Blogkeen
Följ vitabrevis med Bloglovin'

Omröstning

Vad föredrar du?
 Pest
 Kolera
 Ghost whisper

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

RSS

Fråga mig

3 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se