Alla inlägg under december 2008

Av Vita Brevis - 23 december 2008 18:31

Skellefteå och Luleå (!) toppar elitserien över jul

 

ANNONS
Av Vita Brevis - 23 december 2008 10:10

Inlandskorrespondenten hälsar att det snart är jul även i Brutorp (ungefär mellan Mykle och Medle).

 

ANNONS
Av Vita Brevis - 22 december 2008 17:48

Peter Englund blir ny ständig sekreterare och Horace avgår. Jag skulle kunna skriva något om att Norrbottningar tar över landet - först Markus i Stjärnor på is och nu det här. Men det jag tänkte på var att Horace verkar vara en rätt kul kille - iaf i den intervju jag läste.

Om att ytterligare 14 andra män i Sverige heter Horace: Måste vara utlänningar, för sådana grym-heter begås inte längre mot barn i detta land.

Av Vita Brevis - 22 december 2008 17:18

Appropå Biggans kommentar om rånet på Café Laka i Lakaträsk - det är väl sant att Café Laka kanske inte är riktigt "catchy".


Ur Norrbottens Kuriren: 

Lilla Lakaträsk är inte van vid den här sortens händelser. Byn ligger vid Malmbanan fem mil norr om Boden i en mycket glest befolkad del av kommunen. Här bor i dag 30-40 personer.

 

När larmet kom 11.45 sades först att Konsum i Lakaträsk hade utsatts för rån. Men Konsum lades ner 2003. Så larmet gällde Café Laka, lokaliserat i gamla Konsum.

Ur Wikipedia 

Kafé eller Café är en inrättning som serverar kaffe med tilltugg, kaffebröd. Ibland är detta kombinerat med egen tillverkning, ett så kallat konditori, som bakar kaffebrödet på caféet och normalt även har annan försäljning.

 

Av Vita Brevis - 22 december 2008 16:57

Jag har alltid trott att tidsoptimism är okej - bara man sköter det snyggt. Min mamma har aldrig passat en tid i hela sitt liv - privat, alltså... i jobbet har hon varit nog så punktlig. Jag fungerar likadant och har hittills luddat runt i privatlivet och försökt göra det lika chamigt som mamma. Eftersom min tidsoptimism nu har kommit i fokus de senaste veckorna har jag börjat fundera på hur det är med resten av min grundfamilj, vem som är tidsoptimist och vem som är tidspessimist. Jag frågade min syster idag och hon sa att hon är definitivt pessimist och irriterar sig på sådana som kommer för sent men å andra sidan, människor som hon vet har en tendens att komma sent har hon inte lika hårda krav på.

Förra vecka var jag på middag med kollegor för att fira ett nytt uppdrag. Vi var två tidsoptimister som skulle käka hos en tredje tidsoptimist. Jag kom först och champagnen var på kylning. Då ringer den andra optimisten och säger att han nog blir lite sen, -Inga problem säger värdinnan, du ser väl om det finns någon skumpa kvar när du kommer.

Efter 45 minuter kommer han, champagnen är urdrucken men vi öppnar bara en ny flaska och ställer fram maten. No hard feelings, nästa gång är det en av oss som kommer 5 eller 45 minuter sent.

Så jag har väldigt svårt att se faran i att vara optimist.

Jag har också svårt att förstå varför samhället är uppyggt efter de morgonpigga. 

Av Vita Brevis - 22 december 2008 12:54

Idag är Vita förkyld och sentimental och tittar på 9-åringar som dansar:


Av Vita Brevis - 21 december 2008 15:12

I fredags spelade min tandläkare (ja, jag får ta alla otäcka ärenden i ett svep när jag är hemma) julmusik med Celine Dion. Jag sa....snälla stäng av det där jag är extrem-allergisk och sätt på de korkade filmerna i taket istället.

Min tandläkare har lärt sig att det är enklast att göra som jag säger utan att försöka förstå, så han lydde.

Celine Dion är förresten en av de få artister som inte har en homogen målgrupp. Hon dyrkas i en massa olika grupperingar bl.a av gangsters på Jamaica. Jag läste i SvD att om taxichaufförer hör Celine Dion spelas så vet de att de är i ett extra farligt område och flyr så snabbt de kan.

Det skulle jag också göra

Av Vita Brevis - 21 december 2008 14:32

I min strävan efter att bli mindre snobbig har jag följt Dansbandskampen de senaste lördagarna trots att jag inte gillar dansbandsmusik.

Nu har jag ju fått omvärdera genren dansbandsmusik och jag är inte säker på om min tidigare uppfattning om dansband byggde på fördomar eller fakta. På samma sätt får man kanske omvärdera sin bild av sig själv när man träffar människor som uppfattar en på ett helt annat sätt. Den senaste tiden har jag blivit uppfattad som ond därför att jag har svårt att vara tidspessimist och det har skakat min självbild.

Men Dandsbandskampen......jag blev så glad att Larz Kristerz från Älvdalen vann, trots att de tappade bort texten och trallade i finalen.

Jag blev glad för att dansbandshingstarna från Lidköping inte vann efter sin pojk-bands-publikfrieri-rutin i slutet. 

Jag är glad för att många av de tävlande banden var duktiga musiker och hade humor.....jag gillar att bli förvånad, mer sådant. 

Presentation

Fedjit

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5 6 7
8
9
10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Följ bloggen

Följ vitabrevis med Blogkeen
Följ vitabrevis med Bloglovin'

Omröstning

Vad föredrar du?
 Pest
 Kolera
 Ghost whisper

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

RSS

Fråga mig

3 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se