Alla inlägg under december 2008

Av Vita Brevis - 12 december 2008 08:49

Lektion nummer två i Inlandskorrespondentens studiecirkel i cockerspanielska:

ANNONS

13

Av Vita Brevis - 11 december 2008 15:37

Förresten 13 bilder i en personlig kalender - använder Apoteket då Metons cykel?

Meton - är en 19-årsperiod, som innehåller 7 år med 13 månader och 12 år med 12 månader 

Eller den Julianska kalendern?

År 1632 låg svenskarna hela tio dygn efter katolikerna (som hade gregoriansk kalender), varför slaget vid Lützen, som utspelade sig den 16 november (gregoriansk kalender) enligt oss utspelade sig den 6 november (juliansk kalender) – detta påstår vi som bekant fortfarande, trots att vi inte längre räknar julianskt.

ANNONS
Av Vita Brevis - 11 december 2008 15:32

Igår åt jag lunch med jordens tråkigaste människa - jag tror att det smittade av sig. Sedan fick jag ett mail från Apoteket:

Hejsan Vita Brevis
 
Du har blivit utvald att få en kalender för 2009 med dina egna bilder som motiv. Du kan ladda upp 13 av dina favoritbilder, lägga till text och symboler på utvalda datum (födelsedagar osv). Du binder dig såklart inte till någonting.
Ladda upp dina bilder och skapa din egen kalender här.
 
Glöm inte att göra lussekatter till Lucia.
 
Här följde ett Lussekattsrecept som jag inte ids lägga ut.

Mailet avslutades med:  
"Härlig Lucia Vita Brevis" 

/Yuk! sa Vita Brevis 

Av Vita Brevis - 10 december 2008 08:13

Jag har klagat på mina nya grannar i ett tidigare inlägg. De bråkar och skriker och kastar grejer på kvällarna så det är en ren fröjd.... eller kanske ändå inte.

Igår gick Vito och sa till dem på skarpen - han är bra på "på skarpen".

Killen öppnade dörren och hallampan svängde fram och tillbaka när Vito talade om att nu får det vara nog.

Då säger killen:

Jamen vi leker - vi kanske lekte lite för högt....och sedan flinade han.

Vito var inte inställd på en dialog utan ville bara få ur sig irritationen och vända på klacken efteråt. Han blev väl...kanske inte ställd - för det blir han sällan men han blev lite förbryllad. 

Hur ska man tolka det här då?  Det låter inte som lek, det vi får höra på kvällarna, och inte ens Carmina Burana eller Van Morrison på hög volym hjälper det minsta

Av Vita Brevis - 10 december 2008 07:55

Jag har blivit utmanad och jag har blivit kallad "stilist" i ett och samma blogginlägg av Nonsensakuten och det är precis vad jag behöver idag - man kommer långt med lite fjäsk! Först trodde jag att det var bara 8 saker men det är ju för tusan 5x8 saker det tar tid - jag återkommer.


Och förresten, det är inte bara Stockholmare som stressar - se bara:

 Av Vita Brevis - 8 december 2008 19:52

Själv har jag vandrat  runt i snön och samtalat på ryska ikväll - inte cockerspanielska.

Eller såhär var det - jag pratade svenska och hon pratade ryska. Det var väldigt trevligt och vi förstod nog varandra, vill jag tro. Det spelar inte så stor roll vad man säger, jag lovar att man blir minst lika förstådd om man småpratar i snöfall och lyssnar på ett språk som man inte kan.

Av Vita Brevis - 8 december 2008 19:44

Idag börjar Inlandskorrespondentens efterlängtade studiecirkel i cockerspanielska. Här kommer första lektionen:

 

Av Vita Brevis - 8 december 2008 19:34

Idag åkte jag tåg i Norrbotten, jag som är nybliven storstadsbo och kollegan som är i grunden Göteborgare. Framför oss satt en högljudd tjej från Ljungskile. Tjejen gick på om sin "kärlek" till Norrbotten och sina fördomar om Göteborgare och Stockholmare. Eftersom jag hade bytt plats med en kille som satt framför tjejen från Bohuslän så visste jag att han var Stockholmare.

Tjejen pratade högt och uttalade sig tvärsäkert om att Stockholmare var kalla och hårda medan Göteborgare var "goa gubbar". Jag var sur redan innan.

Ögon och näsa rann och jag önskade att jag var ledsen för jag har fan inte tid att bli förkyld.

Efter en stund blev det lite för irriterande så jag sa, ganska högt, till kollegan:

-Tjuvlyssnar du också? 

-Nej vadå?

-Det handlar om oss - jag är kall och hård och du är "go".

-Eh, (kollegan trodde att det hade slagit om för mig)

Killen i sätet framför oss däremot hade tydligen också tjuvlyssnat och han började fnissa. 

Sensmoral: lyssna alltid på dialekter i omgivningen innan du börjar klanka ner på någon. 

Presentation

Fedjit

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5 6 7
8
9
10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Följ bloggen

Följ vitabrevis med Blogkeen
Följ vitabrevis med Bloglovin'

Omröstning

Vad föredrar du?
 Pest
 Kolera
 Ghost whisper

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

RSS

Fråga mig

3 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se