Alla inlägg under januari 2009

Av Vita Brevis - 18 januari 2009 12:52

Klipp från Klungans Det är vi som är hemgiften på Södra Teatern:

ANNONS
Av Vita Brevis - 18 januari 2009 11:41

Det friska luften lurar runt hörnet och jag lovade att fixa middag idag. Eftersom jag bara lagar seredipinsk mat dvs. sådan mat som tillkommer genom en serie lyckliga slumpmässiga händelser medan man tänker på annat, så blir det en tur ner till centrum och botaniserande i ICA-hyllorna.


För övrigt förstår jag inte den här media vs bloggar-duellen runt Liza Marklunds bok Gömda. Jag gillar inte Lizas sätt att skriva på samma sätt som jag inte gillar Björn Ranelids stil. Inte för att jag tycker att deras stilar liknar varandra men för att jag blir åksjuk.

Jag tycker att den här debatten om absolut sanning är lite obehaglig. Jag tycker att alla har rätt att lägga till och dra ifrån vare sig man är journalist, författare eller bloggare. Är det någon mer än uppmärksamma läsare som känt sig kränkta?

Finns det nägon som förekommer i boken som känner sig "uthängd"?

Har Gömda gjort skada mer än att ett antal bloggare har satt igång ett drev? Sådant kan jag fundera på.

ANNONS
Av Vita Brevis - 17 januari 2009 14:24

Idag är det söndag i sängen och ett intressant program på SVT - "Livspusslet" om det flexibla arbetslivet.

Det handlar om det här konstiga att människor som har intressanta jobb med ansvar, möjlighet att påverka arbetstiden osv. är de som är mest stressade och som jobbar för mycket. Gränserna mellan arbete och fritid suddas ut och man går omkring på en ständig "stand by".

Om ansvaret för att bestämma när man har gjort ett tillräckligt bra jobb ligger på individen uppstår lätt känslan av att det alltid kan göras bättre.

"Jag vet aldrig när jag är klar"

"Om jag gick ner på deltid skulle jag ändå jobba 100%"

säger människor i programmet.


Jag har tillbringat hela julledigheten i sängen med influensa och kollegorna har beklagat...som om jag har slösat bort tiden som kunde ha ägnats åt frisk luft och en jädra massa umgänge.

Jag ser det ju inte så, jag har latat mig och vänt på dygnet utan att ens orka oroa mig för projekt-deadlines eller arbetsrelaterade konflikter.

Jag har bara närt en svag oro för nivåerna i hostmedicinflaskan och Alvedonburken.


tre

Av Vita Brevis - 17 januari 2009 14:22

Sedan var det nerförsbacke som gällde

Av Vita Brevis - 17 januari 2009 14:21

...och en:

 


Ett

Av Vita Brevis - 17 januari 2009 14:20

 Igår blev det en sådan här

 

Av Vita Brevis - 16 januari 2009 17:33

Är det inte härligt med konflikter?

Är det inte härligt att ärligt kunna säga: Jag har inte gjort fel!

Prova - det kittlar dödsskönt i kistan !

Av Vita Brevis - 16 januari 2009 17:28

Inandskorrespondenten har gjort det igen - sjätte lektionen i Cockerspanielskaonen i Cockerspanielska!


Presentation

Fedjit

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12
13 14 15 16 17 18
19 20
21
22 23 24 25
26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Följ bloggen

Följ vitabrevis med Blogkeen
Följ vitabrevis med Bloglovin'

Omröstning

Vad föredrar du?
 Pest
 Kolera
 Ghost whisper

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

RSS

Fråga mig

3 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se