Alla inlägg under januari 2009

Av Vita Brevis - 2 januari 2009 18:48

Det är inte bara jag som irriterar mig på sir Walter Scott:

Jag vet att Walter Scott skrev som han gjorde men jag har varje år förundrats över hur Ivanhoe kunde välja våpet lady Rowena istället för Rebecca.

Signaturen ML i Tyck till om TV

ANNONS
Av Vita Brevis - 2 januari 2009 13:30

Jag har den senaste veckan, för första gången, upptäckt uttrycket "Mellannorrland". Först hittade jag det i programtablån om ett program om Sven Wollter på turné i Njurunda och Matfors - filmen är inspelad på Opalen i Kvissleby utanför Sundsvall.

Den andra gången var på nyårsaftonen när jag väntade på att "Mammas nya kille" på P3 skulle börja - en panel skulle med hjälp av en lyssnares musiksmak avgöra ålder, civilstånd, hemkommun osv.

Panelen gissade på att killen som ringde in kom från Ljusdal eller något annat mindre ställe i Mellannorrland. För mig blir det här begreppet väldigt konstigt och helst om det handlar om Hälsingland. Hälsingland ligger mellan vadå?

Mellansverige ligger inte i Sundsvallstrakten och Mellannorrland ligger inte i Skellefteåtrakten - kristalklart - not.....

ANNONS
Av Vita Brevis - 2 januari 2009 12:05

Jag fick ett tjockt kuvert från Miljonlotteriet idag. På kuvertet stod "Innehåller en gratis present". Okej men är inte det hela idén med presenter?

Om en present kostar så är det inte längre en present. Samma sak om någon ger och samtidigt förväntar sig en gentjänst.

"Innehåller en överraskning" - det skulle ha funkat för mig.


Även jag har blivit uppskrämd av folk som har blivit fast i nässpray-träsket och jag väljer numera sådana där "naturliga" saltvattenssprayer. I julhelgen krävdes det rejäla doningar så Vito köpte en som hette Mentol plus+ 3.5%

Eftersom jag är besatt av innehållsdeklarationer fastnade jag snabbt på texten på kartongen. Sprayen är hyperton:

Från Wikipedia

En hyperton lösning innehåller en högre koncentration lösliga partiklar än en isoton lösning. Det innebär att normala celler som placeras i lösningen kommer att utjämna koncentrationsskillnaden genom osmos. Detta sker genom att vatten strömmar ut ur cellen för att på så sätt höja cellens koncentration av ämnen varvid cellen skrumpnar ihop.


Som jag minns mina botaniklektioner betyder osmos att två vätskor med olika koncentration strävar efter att jämna ut varandra.

Jag vet att Vito inte alltid jobbar på samma mikrobiska detaljnivå så jag försökte tänka färdigt själv men det var helt ogörligt. Till sist var jag tvungen att ta upp det......hans respons var "jaha...och?"

-Jo, alltså om två vätskor med olika koncentration strävar efter att jämna ut varandra..vilken koncenration har då min nässlemhinna - och på vilket sätt byter de båda vätskorna koncentration. Blir salthalten mindre än 3.5% när jag snyter mig? Och vad är egentligen kroppsvätskan som det står om på förpackningen? Är kroppsvätskan ett samlingsnamn för allt som är flytande i kroppen - eller är det bara det slöa företaget i Gällivare som har paketerat skiten som inte har koll?

Vito kände efter på min panna, suckade och skakade på huvudet och puttade omkull mig i soffan. 

När jag har slutat hosta ska jag ringa upp 0970-numret och fråga. 

Av Vita Brevis - 1 januari 2009 18:10

Fyrverkerierna över storstaden ville inte riktigt ta slut inatt. Norra förorterna gick ut hårt och sedan ledde Värsta skogen en lång stund....tills de officiella tok-dyra fyrverkerierna satte igång. Jag är glad att min hund slapp uppleva det och glad att jag fick uppleva det.

Kalix-löj-rommen i storstaden tog slut snabt så de blev amerikansk löjrom för 700 kr/kg....undvik den om ni kan.

Skumpan var god och jag somnade som en nyklappad hundvalp men Vito åkte på vinterkräksjuka. Så det har varit väldigt försiktigt nyårsdagsfirande med skittråkiga Ivanhoe som, som vanligt, väljer fel tjej i slutet - jag tycker att Lady Rowena är ett riktigt våp.

För övrigt tycker jag att Gry Forsell borde byta stylist. 


Presentation

Fedjit

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12
13 14 15 16 17 18
19 20
21
22 23 24 25
26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Följ bloggen

Följ vitabrevis med Blogkeen
Följ vitabrevis med Bloglovin'

Omröstning

Vad föredrar du?
 Pest
 Kolera
 Ghost whisper

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

RSS

Fråga mig

3 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se