Alla inlägg under juni 2009

Av Vita Brevis - 5 juni 2009 23:10

Förr i världen i Ådalen sa man tjäx istället för kex som man tyckte lät väldigt märkvärdigt. Jag har det från en tillförlitlig källa - en syrra som skulle ta EKG på mig idag och tyckte att jag pratade för mycket. Det gav mig en indikation på att hon inte kom från Storstan och hörde att hon uttalade "e" som en medelpading/ångermanlänning (ni vet ungefär som Åke Svanstedt). Ådalen sa syrran....numera efter en massa år i Storstaden säger hon kex.

Jag trodde bara att det var västsvenskar som sa tjäx.....man lär sig något nytt varje dag.ANNONS
Av Vita Brevis - 4 juni 2009 14:46

Min kompis som är EU-valsinformatör försöker få mig att rösta på rätt parti. Jag sa att eftersom jag saknar simultankapacitet ska jag rösta på Piratpartiet som bara har en fråga på programmet - integritet.

Integritet är så min grej

ANNONS

1-0

Av Vita Brevis - 3 juni 2009 21:49

Jag lyssnade på en man idag som lyckades dra Strindbergcitat med jämna mellanrum i sin föreläsning. På slutet talade han om ordets makt men missade det citat som jag minns bäst - förmodligen det enda Strindberg-citat jag kommer ihåg så jag drämde i:

Ni har makten, jag har ordet

Jag har ordet i min makt

1-0 till mig gammelsmurfen

Av Vita Brevis - 3 juni 2009 18:43

Jag förvånas över fenomenet Facebook, eller snarare det faktum att Facebook-användandet kryper längre och lämgre upp i åldrarna. Förra året var det mest 40+are som försökte få mig att upptäcka den fantastiska "nya" världen. Nu är det folk i 60-årsåldern. Jag har på två dagar råkar förarga två personer när jag har uttryckt mig slarvigt om "Facebook-mentaliteten".

Man är olika men jag har ingen lust att få frågor från ytligt bekanta om de får bli min "vän" - det ger mig krypningar. Vänner är något helt annat, för mig.

Jag har inget emot att andra håller reda på varandra öppet men jag avstår.

Jag citerar G Marx: Jag vill inte vara medlem i en förening som vill ha mig som medlem 

Av Vita Brevis - 2 juni 2009 15:39

Hadley-Kamptz skrev en bra ledare i Expressen...om Piratpartiet:

När jag röstade i veckan kände jag mig ändå säker. Min röst på Amelia Andersdotter, andranamn på Piratpartiets lista, är inte en kärleksförklaring. Jag tror visserligen att hon kommer att bli en utmärkt Europaparlamentariker, men det viktigaste är symbolvärdet i om hon och partiet kommer in. 


Det handlar inte om Upphovsrätt det handlar om integritet.


Av Vita Brevis - 2 juni 2009 07:58

Facebook? Bloggen fungerar ju på samma sätt. Den senaste veckan har jag t.ex fått 72 läsare från singelmammans blogg samtidigt som jag vet att andra på min länklista har börjat läsa varandras bloggar.

Så....det är ju i princip som Facebook fast i smyg - mina vänner är andras vänner...fast det visste vi väl redan?

Av Vita Brevis - 1 juni 2009 22:09

Jobbar man tillsammans får man bättre utfall!


Jag borde börja anteckna det folk vill att man antecknar på konferenser men det är inte lika kul. 


Presentation

Fedjit

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Följ bloggen

Följ vitabrevis med Blogkeen
Följ vitabrevis med Bloglovin'

Omröstning

Vad föredrar du?
 Pest
 Kolera
 Ghost whisper

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

RSS

Fråga mig

3 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se