Alla inlägg under juli 2009

Av Vita Brevis - 11 juli 2009 17:56

Telefonförsäljare:

-Är det Vita Brevis?

Jag:

- Ja

Telefonförsäljare:

- Men vilken tur att jag kom rätt på en gång!

Jag:

- Vad vill du?

Telefonförsäljare:

- Jag tänkte erbjuda dig tre provnummer av Laga Lätt!

Jag:

-Jag lagar aldrig mat


Lång lång paus


Telefonförsäljare (glatt):

- Jamen då får jag tacka för mig och återkomma i framtiden

Jag (glatt)

- Nej snälla gör inte det

ANNONS
Av Vita Brevis - 9 juli 2009 15:17

"Svenska kyrkans största fel är att de avskaffade helvetet"!

Sagt av sonen vid en middag förra veckan. 

Jag:

- Hur menar du nu?

Sonen:

- Jo, korkade/elaka människor behöver känna till konsekvenserna av att de bryter mot de tio budorden eller de sju dödssynderna.


Jag har tänkt på det själv och då får Christer Sturmark och Humanisterna säga vad de vill.

ANNONS
Av Vita Brevis - 8 juli 2009 22:47

Idag på en liten ort i Svealand. Svensk kille söker kontakt med två holländare och säger lite menande:

- Och vad tycker ni om Stockholm?

Holländarna säger artigt att det är en vacker stad med massor av sevärdheter. Då säger svensken:

- Men vad tycker ni om ...Stockholmare? 

Han tittar sig omkring på uteserveringen och sen drar han till med alla fördomar samtidigt och avslutar med att de borde hålla sig till Göteborg istället - jag minns inte hur han översatte "Goa Gubbar".


Vito tjuvlyssnade inte men jag kan inte låta bli. Jag tog illa upp - inte för att jag per definition är Stockholmare numera och inte heller för att Vito är Stockholmare men för alla tok-trevliga Stockholmare jag har lärt känna i mitt liv. Jag har aldrig tyckt att Stockholmare är drygare än Göteborgare eller Skövdebor. Jag tycker inte att folk är trevligare i norra Norrland men jag känner fler Norrläningar än Svea- och Götalänningar och därför kanske jag statistiskt känner fler trevliga Norrlänningar.


Det är iaf irriterande med främlingsfientlighet, var den än dyker upp.

Av Vita Brevis - 8 juli 2009 22:20

Ortsnamnen i Svealand är inte mindre konstiga men de är kanhända mindre ekivoka - iaf om man jämför med Västerbotten. Vi har kommit till ofattbar Svealändsk glesbygd med dålig mobiltäckning, dåliga grusvägar och tystnad. Vito har lekt med grästrimmern och jag har jagat musbajs med snabeldraken...könsspereotyper som hämtat från Tara.

Men....önskan att leka med en grästrimmer i åskväder är alltid större än vådan av att leka med en grästrimmer i åskväder - eller?

Av Vita Brevis - 8 juli 2009 22:14

Titta till vänster....mellan Luspen och Löparliden

 

Av Vita Brevis - 7 juli 2009 16:48

Jag läser sällan veckotidningar för jag känner väldigt sällan igen mig. För några veckor sedan ringde en jättetrevlig tjej och frågade om jag ville ha tre nummer av Tara till vrakpris. Hon var en duktig försäljare och jag är helt värdelös på att säga nej till duktiga telefonförsäljare. Irriterande försäljare däremot har jag däremot inga problem med att snoppa av.

Nu har jag fått två av tre nummer och jag är besviken.Tara motsvarar inte mina förväntningar. Få saker i livet motsvarar förväntningarna men jag tror att det är såhär: Jag tillhör inte Taras målgrupp bara för att jag är i "rätt" åldersspann.

Som tillhörande Taras läsare förväntas man tro:

att det funkar att sträva efter ett "perfekt liv"

att man kan leva utan sex/passion

att mindfulness är något annat än gammalt avdammat "sunt förnuft"

att man som Tara-läsare lägger ut flera tusen på en sommarklänningUndrar om man kan reklamera Taras världsbild?

Av Vita Brevis - 7 juli 2009 10:12

Första veckan på semestern och jag fryser. Det är inte varmare i Norra Norrland.

Presentation

Fedjit

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Följ bloggen

Följ vitabrevis med Blogkeen
Följ vitabrevis med Bloglovin'

Omröstning

Vad föredrar du?
 Pest
 Kolera
 Ghost whisper

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

RSS

Fråga mig

3 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se