Direktlänk till inlägg 3 december 2009

Språkpolisen

Av Vita Brevis - 3 december 2009 13:06

Igår lyssnade jag på en föreläsare som använde följande småroliga uttryck:

"Låt gå-princip"

och

"När paletten trillar ner".


När blev "låt gå" en princip? En låt gå-mentalitet är väl motsatsen till en princip, eller?

När paletten trillar ner följdes av: "slå huvudet i väggen" men då hade jag slutat lyssna. Man dunkar huvudet i väggen - ibland dunkar man sig blodig men eftersom jag äter min tredje penicillinkur på två veckor så lade jag ner antecknandet, lutade mig tillbaka och försökte tänka på trevligheter istället för att irritera mig.

Jag vet att det är svårt att lägga orden rätt - jag t.ex råkade presentera en man som Mikael Wiehe häromdagen....men som sagt jag skyller på allehanda inflammationer som rear runt i kroppen lagom till "julledigheten". 
ANNONS
 
Singelmamman

Singelmamman

4 december 2009 22:14

Jag skulle nog försöka dunka/kasta paletten i nämnda persons huvud. Då, först då, kanske poletten trillar ner. Om inte annat kanske han ger fan i att försöka sig på plattityder. *singelmamma som hoppas*

http://varannanveckamamma.blogspot.com

 
Den där tjockisen

Den där tjockisen

4 december 2009 22:49

Själv läste jag nyligen det nyskapande uttrycket "tvätta sin smutsiga buk". Och sedan bestämde jag mig snabbt för att inte tänka så noga på det.

http://tjockisensjunger.blogspot.com

 
Ingen bild

Vita

9 december 2009 10:21

Snigelmamman - kasta paletten i huvudet . det var nyskapande
Den där tjockisen - man kan inte tänka för mycket sådetså!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vita Brevis - 13 april 2015 10:52


Man kanske ska vända sig till hundar eller katter?

Av Vita Brevis - 23 september 2014 22:17


Nu är det bevisat!!

Av Vita Brevis - 6 juli 2013 08:58

Jag har bestämt mig för att spira genuan i lovart och sätta en preventer guy på storen...och segla baklänges genom livet lite oftare. Jag har märkt att man kan säga nästan vilka obegripligheter som helst utan att folk synar. Jag har t.ex sagt att...

Av Vita Brevis - 6 februari 2013 20:49

En (jovialisk dansk) ansvarig på Facebook sitter i Uppdrag Granskning och förklarar leende policyn för näthot med att det beror på om hotaren menar det eller inte. I Köttvärlden behöver man inte bevisa uppsåt om man t.ex. kommer med hot om våld eller...

Presentation

Fedjit

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2009 >>>

Följ bloggen

Följ vitabrevis med Blogkeen
Följ vitabrevis med Bloglovin'

Omröstning

Vad föredrar du?
 Pest
 Kolera
 Ghost whisper

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

RSS

Fråga mig

3 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se