Direktlänk till inlägg 29 mars 2011

Ovanlig dag på jobbet

Av Vita Brevis - 29 mars 2011 09:06

Igår fick jag höra den ganska ovanliga uppmaningen, (iaf i jobbsammanhang) efter en liten meningsskiljaktighet/diskussion/konflikt? :

- Gå härifrån!

Jag som bara var snäll och hade hämtat kaffe.

Jag började fundera på vem det är som  egentligen har ansvaret för att skapa konflikter. Är det den som tar upp sådant som gnager eller den som väljer att ta illa upp?

Det uppstod en situation och jag tänkte att jag skulle vara lite "ärlig" och "säga som det är". Jag kan bara säga att ärlighet är för idioter eller amatörer.


Det är nog därför det är så skojsigt att titta på Dr Phil. Det kan tyckas vara komplicerade problem och svåra konflikter ibland men han sitter som en klippa i mitten och häver ur sig självklarheter och Hepp! plötsligt inser alla hur de ska göra.


Det kanske är det som är tricket - hitta en människa med auktoritet, någon som alla litar på, innan du försöker vara ärlig och säga som det känns.


Idag hittade jag en text om Margherita Spiluttinis fotokonst i iBooks på min iPhone - jag citerar:

En positionsbestämning av Margherita Spiluttinis fotografi skulle kunna innebära att hennes verk skrivs in i ett koordinatsystem där den nya saklighetens fotografiska verk från Tyskland
vid skiftet mellan tjugotal/trettiotal - Albert Renger-Patzsch, Hugo Schmölz - utgör några av replipunkterna.


Hur konstigt är det på en skala?

 
ANNONS
 
Den där tjockisen

Den där tjockisen

30 mars 2011 22:16

Sanningen är visserligen överskattad, men den som är otrevlig mot någon som hämtat kaffe är verkligen heeeelt fel ute. Man kan aldrig få för mycket kaffe.

Den nya saklighetens fotografiska verk från Tyskland...? Du tappade mig redan vid sakligheten. Märkligt!

http://tjockisensjunger.blogspot.com

Vita Brevis

31 mars 2011 09:26

Den där tjockisen - jag visste det! Jag tror t.o.m att det finns en lag som förbjuder otrevligheter mot medmänniskor som hämtar kaffe.
Jag har inte koll på straffskalan men jag tänker Dante och helvetets åttonde kretsen: De som lurat och bedragit, stulit och splittrat, smickrat och spått, gjort sig skyldiga till ondskefulla, kallblodiga synder associerade till svek. Den åttonde kretsen har en egen straffskala i tio underavdelning

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vita Brevis - 13 april 2015 10:52


Man kanske ska vända sig till hundar eller katter?

Av Vita Brevis - 23 september 2014 22:17


Nu är det bevisat!!

Av Vita Brevis - 6 juli 2013 08:58

Jag har bestämt mig för att spira genuan i lovart och sätta en preventer guy på storen...och segla baklänges genom livet lite oftare. Jag har märkt att man kan säga nästan vilka obegripligheter som helst utan att folk synar. Jag har t.ex sagt att...

Av Vita Brevis - 6 februari 2013 20:49

En (jovialisk dansk) ansvarig på Facebook sitter i Uppdrag Granskning och förklarar leende policyn för näthot med att det beror på om hotaren menar det eller inte. I Köttvärlden behöver man inte bevisa uppsåt om man t.ex. kommer med hot om våld eller...

Presentation

Fedjit

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Följ bloggen

Följ vitabrevis med Blogkeen
Följ vitabrevis med Bloglovin'

Omröstning

Vad föredrar du?
 Pest
 Kolera
 Ghost whisper

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

RSS

Fråga mig

3 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se