Direktlänk till inlägg 31 mars 2011

Helvete!

Av Vita Brevis - 31 mars 2011 09:58

Idag vill jag prata om helvetet. Det är där man hamnar om man säger :Gå härifrån till någon som hämtar kaffe och gjuter olja på vågorna.

Om jag får välja en krets så tycker jag väl att blåsa omkring i en storm verkar rätt trevligt jämfört med att bli kokad i blod. Alltså -  mitt tips är det är enklare att vara vällusting än att skada andra om man nu tänker på konsekvenserna.

Helvetet enligt Dante:


  • Vestibulen, mitt emellan jord och helvete straffas de likgiltiga, genom att tvingas jaga en blank fana, själva jagade av getingar, flugor och larver.
  • Första kretsen: De okristna, de födda före Jesus, de som kämpade för det rätta men inte hade den rätta tron. Straffet är ett evigt liv som det på jorden.
  • Andra kretsen: De vällustiga (sexuellt utsvävande) blåser omkring i en storm
  • Tredje kretsen: De omättliga tvingas ligga ner i gyttja under regn och hagel
  • Fjärde kretsen: De giriga och slösaktiga tvingas rulla stora stenar mot varandra
  • Femte kretsen: De vreda slåss mot varandra i ett träsk och de lata ligger fast på bottnen
  • Sjätte kretsen: Kättarna brinner i öppna gravar i all evighet
  • Sjunde kretsen: I den sjunde kretsen återfinns våldsverkarna. Både mot sin nästa, sig själv och mot djur, natur/Gud. De som skadat andra kokas i blod, de som skadat sig själva växer fast i träd (oförmögna att skada sig själva) och de homosexuella (inte alla) samt de som har haft sex med djur, ockrarna och hädarna vandrar omkring i en glödhet öken, utsvävarna jagas av vilda hundar genom en skog.
  • Åttonde kretsen: De som lurat och bedragit, stulit och splittrat, smickrat och spått, gjort sig skyldiga till ondskefulla, kallblodiga synder associerade till svek straffas här i tio olika underavdelningar (Malebolgia).
  • Nionde kretsen: Förrädarna mot sina nära och vänner är fast till knäna i en frusen sjö, landsförrädarna till midjan, förrädare till sina gäster till halsen och de som förrått sina mästare är helt infrysta i Cocytos is
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vita Brevis - 13 april 2015 10:52


Man kanske ska vända sig till hundar eller katter?

Av Vita Brevis - 23 september 2014 22:17


Nu är det bevisat!!

Av Vita Brevis - 6 juli 2013 08:58

Jag har bestämt mig för att spira genuan i lovart och sätta en preventer guy på storen...och segla baklänges genom livet lite oftare. Jag har märkt att man kan säga nästan vilka obegripligheter som helst utan att folk synar. Jag har t.ex sagt att...

Av Vita Brevis - 6 februari 2013 20:49

En (jovialisk dansk) ansvarig på Facebook sitter i Uppdrag Granskning och förklarar leende policyn för näthot med att det beror på om hotaren menar det eller inte. I Köttvärlden behöver man inte bevisa uppsåt om man t.ex. kommer med hot om våld eller...

Presentation

Fedjit

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Följ bloggen

Följ vitabrevis med Blogkeen
Följ vitabrevis med Bloglovin'

Omröstning

Vad föredrar du?
 Pest
 Kolera
 Ghost whisper

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

RSS

Fråga mig

3 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se